La ciutat de Chicago ha estat una de les icones més representatives de la crisi econòmica als Estats Units i que després es va estendre arreu del planeta. La industrial Chicago, que ara sembla recuperar-se lentament, va ser una ciutat en fallida pel que fa a les finances i fantasma pel que fa a la gent. Algunes de les imatges que ens arribaven dels telenotícies semblaven més aviat escenes cinematogràfiques de pel·lícules futuristes basades en una hecatombe nuclear.

Però Chicago és també una de les ciutats importants en el desenvolupament de la música. Allà el blues que portaven al damunt els negres que fugien del pobre camp amb la vista posada en treballs industrials que prometien majors perspectives, es va electrificar i va contribuir a donar un tomb definitiu a la història de la música. A això hi va contribuir un petit segell discogràfic, Chess Records, que va acollir a bona part dels noms més importants del blues rock del moment.

Als estudis de Chess Records, a la mítica adreça de 2120 South Michigan Ave hi van confluir una munió de músics que, junts, ja representarien el bo i millor de la història del blues i el rock. Muddy Waters, Howlin' Wolf, Willie Dixon, Bo Didley i Chuck Berry, entre molts altres, van contribuir de per mèrits propis a crear aquest màgic element que és el rock and roll. Però a més, la seva influència en bona part de grups anglesos, dels mateixos Beatles als mateixos Rolling Stones, els converteixen en noms seminals de la música. Chess Records, la casa del blues i el rock and roll, com es defineixen, va ser creada per dos germans jueus emigrats de Polònia l'any 1947. Com moltes altres companyies independents, va lluitar aferrissadament per a fer-se un nom en el món de la música i ho van fer amb treball, tenacitat i innovació, ja que això era aquella música en aquells moments, una cosa diferent i nova, que hauria de captivar la joventut d'aquell moment i la de les generacions futures. Com va dir Marshall Chess, un dels fills dels iniciadors (Leonard i Phil): "teníem els reis del blues...Muddy Waters, Little Walter i molts més Teníem la llavor del rock... Chuck Berry i Bo Didley. Teniem un fantàstic Doo-Wop... The Moonglows, The Flamingos i The Dell. Teniem a Etta James i Billy Stewart. Vam editar meravellosos LP de jazz, gospel i música de comèdies". Sí la punyetera història de la música.

Per aquells estudis de 2120 de South Michigan Avenue, Bluesville, Chicago, hi va passar tant agent, que com algú va dir, les voreres del carrer són ben desgastades.