Recuperar les àgores fent vida a la plaça del poble és l'objectiu del festival Púbol en un Núvol. Una jornada on poder degustar la gastronomia i cultura empordanesa amb música en directe en un indret emblemàtic com és Púbol.

"El motiu era fer una jornada a la plaça del poble com quan érem petits", explica un dels sis membres fundadors d'aquest festival. Tots ells vénen del sector de la gastronomia i de l'espectacle, engrescats van decidir, fa un any, donar vida a una de les places que encarà manté el seu aspecte feudal, la plaça de Púbol.

Després de l'èxit del primer festival, aquest estiu han tornat a repetir. En aquesta segona edició, que se celebrarà els dies 31 de juliol i 1 d'agost, el festival comptarà amb activitats més arrelades a l'entorn i amb un dia més de celebració.

Amb la intenció de recuperar el cinema a la fresca a la plaça, el divendres 31 de juliol es projectarà la preestrena de Brahman, un film del bisbalenc Marc Cuscó després d'un bon sopar amb música en directe a càrrec de Sergi Fargas.

Serà l'endemà, el dia 1 d'agost, quan des de les 12 del migdia fins a les deu del vespre es celebrarà una jornada per tots els públics a on s'hi podran trobar punts gastronòmics amb menjar vinculat al territori, tasts de vins del celler de La Vinyeta i els Cellers d'en Guilla, gintònics fets especialment amb la ginebra baixempordanesa NUT i cerveses artesanes de la comarca com l'Arrossa i la Pedra Blanca.

Tot això, acompanyat de concerts com Le Petit Ramon, Esperit! i Les Sueques. La jornada també anirà acompanyada amb activitats culturals com les parades de llibres de les editorials Males Herbes, Libros de ruido i les dues baixempordaneses Sidillà i Vitel·la i amb activitats per els més petits. La jornada finalitzarà a les nou del vespre amb una gran fideuada.

Suports del festival

Per poder realitzar aquest festival, l'equip de Púbol en un Núvol ha comptat amb una petita subvenció de l'Ajuntament de la Pera i amb els diners recollits en el Tour Realista del Baix Empordà, una ruta amb bicicleta elèctrica organitzada pel mateix equip per poder fer aquest festival. Tot i això, la principal font d'ingressos de l'esdeveniment és l'oferta gastronòmica que ofereixen dins el festival. S'esperen entre unes 300 i 200 persones de la zona, però, també de la província de Barcelona. "Volíem jugar amb l'estil surrealista de Dalí, fent un festival que fos realista. No pretenem fer un gran festival, si no una jornada casolana oferint productes de la terra tant gastronomia, música com cultura, encabint-ho tot en un núvol, en un dia", expliquen els organitzadors.