El Festival de Jazz a la Fresca de Vidreres recorda Frank Sinatra

Els caps de cartell seran Andrea Motis & Joan Chamorro, i també hi haurà CSCC Quartet, SBB Orquestra, Nus Quartet i Agustí Burriel

29.07.2015 | 10:11

La segona edició del Festival de Jazz a la Fresca de Vidreres, que se celebrarà del 28 al 30 d'agost, tindrà com a fil conductor un tribut a Frank Sinatra, ja que enguany se celebra el centenari del seu naixement. Andrea Motis&Joan Chamorro Trio seran els caps d'un cartell que també comptarà amb CSCC Quartet, SBB Jazz Orquestra, Nus Quartet i Agustí Burriel.
Vidreres sempre ha estat molt vinculada a jazz. De fet, el Festival vol ser un homenatge als impulsors del Club de Jazz del poble, que es va fundar a la dècada dels 50 i que va presenciar en directe concerts de figures memorables com Amstrong i Lionel Hampton, i que va organitzar vetllades jazzístiques inoblidables, com la de Tete Montoliu.
Aquesta segona edició es tornarà a celebrar al pati de Can Xiberta i tindrà com a lema Centenari Sinatra: 1915-2015. Per homenatjar «la Veu», tots els grups participants dedicaran part de les seves actuacions a Sinatra, tot versionantels seus temes. El diumenge, a més, s'arribarà al punt culminant, amb una mostra completa dels seus millors temes, cantats per Agustí Burriel.
El Festival començarà divendres dia 28 a les deu de la nit amb l'actuació del CSCC Quartet, del qual forma part el vidrerenc Josep Colls, que toca el baix. La formació està completada per Saphie Wells (veus), Carles Cruz (guitarra) i Santi Colomer (bateria). El grup interpretarà els temes que més els han influït del món del jazz, la música brasilera, el blues i el rock. A més, la improvisació i les sorpreses formaran part de l'espectacle, com és habitual en ells.
El mateix divendres també hi haurà l'actuació de la SBB Jazz Orquestra, que en aquesta ocasió comptarà amb la col·laboració de la Carme de Can Tinus, una jove de setze anys molt vinculada a Vidreres i les seves festes. El concert estarà integrat per peces d'intèrprets com Duke Ellington, Count Basie, Benny Goodman i Ella Fitzgerald, així com versions a ritme de swing de Frank Sinatra, Ray Charles i The Beatles.
El dissabte dia 29 a les nou de la nit serà el torn de Nus Quartet, fundat per Iñaki Caparrós i Maia Kanaan. En el concert de Vidreres, el duet estarà acompanyat del percussionista i bateria Fidel Cuentas i el baixista vidrerenc Josep Colls.
Diumenge dia 30 arribarà el plat fort del Festival: Andrea Motis & Joan Chamorro Trio, que oferiran els grans estàndards del jazz passats pel seu filtre particular, acompanyats de Josep Traver a la guitarra.
Tot seguit, Agustí Burriel cantarà les millors peces de Frank Sinatra per tal de fer un homenatge a «la Veu» i clausurar així el Festival vidrerenc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema