En Peter i la Katrin passen les vacances a l'Alt Empordà amb el seu fill Ian i la parella d'aquest, Mareike. Aquesta és la seva tercera visita a la Costa Brava i n'estan encantats: disfruten al màxim de la gastronomia catalana i ja coneixen bona part de la geografia gironina. Tot i que en aquesta ocasió han llogat una casa a Sant Martí d'Empúries, els trobem passejant per Roses. «Avui és dia de botigues», es queixa, resignat, l'Ian.

Com és que han vingut de vacances a la Costa Brava?

Aquest ja és el tercer cop que venim. Els anys anteriors ens havíem estat a Calonge i Platja d'Aro, i aquesta vegada hem decidit llogar una casa a Sant Martí d'Empúries. Ens hi estarem un parell de setmanes.

Què és el que més els atrau de la zona?

El bon temps, sens dubte. Ens passem la majoria del dia a la platja, relaxant-nos i jugant a cartes. Abans havíem anat també de vacances a França, però no hi ha punt de comparació. La Costa Brava ens agrada molt més.

Què fan durant el dia?

Bàsicament platja: en ser el tercer viatge, ja ens coneixem bastant la zona. En altres ocasions hem anat a Barcelona, on vam al·lucinar amb el Hard Rock Café, l'Escala, Platja d'Aro, Palamós, Tossa...

La Costa Brava és cara?

No, i ara! A més, els restaurants d'aquí tenen una gran qualitat-preu. Ens estem «posant les botes» amb el menjar, sobretot amb el peix. Ens encanten els calamars, i l'altre dia vam menjar un peix amb patates al forn boníssim. L'únic que no ens agrada és l'anxova... potser és molt bona, però a nosaltres ens fa una mica d'angúnia.

I el vi, l'han tastat?

No... com a bons alemanys bevem cervesa! Cada dia obrim unes quantes llaunes de San Miguel.

I alguna queixa?

A les nits fa molta calor i es fa difícil dormir... però bé, és un mal menor.