Un nou punt de trobada per a tots els amants de la moda. El Costa Brava Fashion Weekend celebra aquest cap de setmana la seva segona edició als Jardins del Collet de Sant Antoni de Calonge, una finca enjardinada abraçada per Les Gavarres i oberta al Mediterrani.

«L'objectiu principal de l'esdeveniment és ser una plataforma de nous talents per impulsar dissenyadors de moda emergents amb un projecte empresarial sòlid en format de cap de setmana», van explicar ahir Lena Mataró i Clara Esteve, organitzadores del CBFW, durant la roda de premsa de presentació del festival, acompanyada per l'alcalde de Calonge, Jordi Soler, i l'equip de Bravo Produccions.

L'edició d'enguany tindrà un dia més després de l'èxit de l'any passat, quan van passar-hi gairebé 5.000 espectadors. El festival començarà aquest divendres, 31 de juliol, amb un acte d'inauguració a les 8 de la tarda on hi assistirà el Conseller, Felip Puig, el gerent de la CCAM, Miquel Rodríguez i Ferran Roquer, director de Serveis Territorials d'Empresa i Ocupació a Girona.

El dissabte i el diumenge es duran a terme, des de les 7 de la tarda fins a la 1 de la matinada, les principals desfilades de moda en una passarel·la de 18 x 2,5 metres, amb lloc per a 400 persones.

Els cinc eixos del CBFW

Les desfilades de moda aniran acompanyades d'una zona market on el públic assistent podrà comprar les col·leccions de la passarel·la, així com també tot tipus de completements, sabates, joies, bijuteria, decoració i antiguitats. En total, hi haurà 30 estands i 32 marques i dissenyadors.

En aquesta mateixa zona hi haurà un espai gastronòmic, el Vintage Food. Aquest any, el festival comptarà amb la presència del Restaurant Bellini de Girona per aquells que es vulguin entaular, situat al porxo de l'Ermita de Santa Maria. Un altre dels eixos principals serà l'escenari del Live Music amb una programació de música en directe d'artistes emergents i Deejays. «Amb un pressupost molt petit hem programat un cartell molt digne amb qualitat musical», va explicar el coordinador musical, Albert Fort.

La novetat en aquesta edició és la nova zona d'artistes emergents amb exposicions de street art, fotografia, pintura i escultura. Totes les obres s'exposaran al pati interior de l'ermita. S'espera per aquesta edició una alfuència de 7.000 visitants que vinguin a gaudir d'un cap de setmana de desfilades de moda, ambientades amb música, gastronomia i art. El festival, a banda de crear i consolidar un nou punt de trobada de referència per a tots els amants de la moda, pretén promocionar la Costa Brava i atraure un tipus de turisme diferent a l'habitual a la zona.

Costa Brava Fashion Weekend és una galeria viva de noves tendències on dissenyadors de moda emergents que no tenen cabuda als circuits oficials presenten les seves creacions. Aquest any, el CBFW compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la CCAM, l'Ajuntament de Calonge, la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona

L'esdeveniment està organitzat seguint el patró de les Fashion Weeks, de 7 dies de durada. «Parlar d'una setmana de la moda a la Costa Brava encarà queda lluny, de moment som un esdeveniment petit, d'un cap de setmana, amb ambició de seguir creixent», va aclarir Clara Esteve.