Hostalric ha donat el tret de sortida a les seves visites teatralitzades nocturnes, que giren al voltant de la Guerra del Francès. La primera es va celebrar el passat 24 de juliol, mentre que la resta tindran lloc el 7 i el 21 d'agost.

Segons ha indicat l'Ajuntament, Hostalric treballa des de fa temps per valorar el patrimoni històric que té la vila. Bona part d'aquest patrimoni, recorden, es deu al paper fonamental que va tenir el poble durant la Guerra del Francès. Per això, el llegat que van deixar aquells fets són ara l'eix de les visites guiades i teatralitzades que s'organitzen per primer cop aquest estiu.

Les visites se centren, sobretot, en els fets del 9 de novembre de 1809, quan les tropes franceses van cremar el poble i van fer volar la torre dels Frares. A continuació, les visites transcorren pels llocs que van ser escenari dels fets.

Les sortides comencen a les deu de la nit i estan dirigides pels guies d'Hostalric. El punt d'inici es troba a la cova de Relliguer, des d'on els participants podran conèixer una part important de la història del poble.