El poble d'Esclanyà (Begur) celebra aquest cap de setmana la seva Festa Major amb activitats aptes per a totes les edats. La festa començarà avui amb l'actuació del Grup de Teatru Es Quinze, que representarà a partir de les deu de la nit al local polivalent l'obra Adrià, un torero català. El preu de l'entrada és de cinc euros.

Demà, les activitats es dirigiran sobretot als joves del poble. Així, a les cinc de la tarda hi haurà la festa infantil de l'escuma amb el conjunt Set de So. A partir de quarts de dotze de la nit, començarà la festa jove amb The Covers Band i God Dj's. Els dos actes, de caràcter gratuït, es faran al local polivalent.

La festa acabarà diumenge, 2 d'agost, amb la tradicional missa solemne a l'església, amb l'acompanyament de la cobla Bisbal Jove. En acabar la missa, la mateixa cobla interpretarà a fora tres sardanes. A les vuit del vespre serà el torn del concert de Festa Major al mateix local polivalent amb la veterana orquestra Els Montgrins, creada l'any 1884 a Torroella de Montgrí. Ells mateixos, sota la batuta del mestre Martí Camós, seran els encarregats de cloure la festa a partir de les onze de la nit amb un ball de fi de festa al mateix polivalent.

Els organitzadors de la festa són la Comissió de Festes d'Esclanyà, amb el patrocini de l'Ajuntament de Begur i el Consell Municipal d'Esclanyà.