Aquest any la nit de Wine&Music (vi i música) del Festival Tempo Sota les Estrelles de Girona torna el dilluns 3 d'agost amb un component més: l'art. La il·lustradora Nirvana Jiménez dibuixarà en directe les cançons que interpretarà el quartet Tokaji. S'il·lustrarà cada tema a temps real amb el mateix vi que el públic estarà tastant. «La connexió entre el vi, la música i l'art és totalment natural, cada un d'aquests elements et transmet diferents sensacions que conflueixen entre si», explica Jiménez.

Per entendre millor aquest joc es partirà de 5 vins ben diferenciats: un cava, dos de blancs i dos de negres, per gaudir millor d'aquesta experiència. La selecció musical es farà a càrrec de Tokaji Quartet, una nova formació que va néixer de la confluència de quatre músics professionals, provinents de dos mons diferents: la música moderna i la música clàssica.

Per cada vi, el grup ha escollit un autor i dues de les seves millors cançons, que seran dibuixades al moment per la il·lustradora convidada amb l'atenta mirada del públic.

La selecció musical triada està pensada per sentir mitjançant la personalitat i el caràcter de cada tipus de vi, i els traços de la il·lustradora en dibuixaran l'essència a partir del mateix pigment de cadascun d'ells combinat amb altres tècniques tradicionals. «Utilitzaré el pigment del vi com si fos una aquarel·la per donar forma i transmetre millores les sensacions del moment», explica.

Els assistents en finalitzar el tast experimentaran un viatge molt interessant i revelador que combinarà tots els sentits en cada maridatge. «Amb el vi i la música es desperta el sentit gustatiu i auditiu, ara amb la il·lustració volem despertar el sentit visual. Es dibuixarà la cançó mentre es tasta el vi. Serà una explosió de sensacions», explica Jiménez.

La jove il·lustradora ha estat sempre molt vinculada a la música. «Quan estic il·lustrant al meu estudi sempre em poso música d'ambient que ajuda a concentrar-me i he il·lustrat i dissenyat més de 15 discos musicals», comenta. Tot i això, és la primera vegada que Jiménez il·lustrarà una cançó en directe, tot un repte que afronta amb il·lusió i ganes.