Què tenen en comú David Bisbal, Susan Boyle i els bessons Jesús i Daniel Oviedo? Doncs que tots van sortir de concursos televisius que no van guanyar però que els van servir per fer el salt a la fama. En el cas dels germans Oviedo, el seu pas per La Voz Kids els va servir per convertir-se en tot un fenomen fan amb el nom artístic de Gemeliers. Demà a la nit tocaran al festival dels Jardins de Cap Roig, a Calella de Palafrugell.

Amb només setze anys i naturals de Sevilla, Daniel i Jesús estan més que acostumats a tractar amb els mitjans. Amb només quatre anys ja actuaven al programa Menuda Noche, de Canal Sur, dirigit per Juan Y Medio. El 2010 van participar en el programa Quiero Cantar (Antena 3) interpretant cançons d'artistes com el Dúo Dinámico, Ricky Martin o Raphael, entre molts altres. Però no va ser fins al 2014, amb la seva participació a La Voz Kids, que es van convertir en fenòmens de masses. Van triomfar sobretot a les xarxes socials -on tenen més de 100.000 seguidors-, i de fet el nom del duet, Gemeliers, va ser una picada d'ullet a les fans d'internet. El passat mes de maig van publicar el seu primer àlbum, Lo mejor está por venir, entrant en el segon lloc de les llistes de vendes i aconseguint en molt poc temps els discos d'or i de platí.

Els germans asseguren sentir-se còmodes amb les legions de seguidores adolescents que tenen. «És el que buscàvem des de feia temps, i ara és real: les noies es queden a dormir abans dels concerts, es tatuen els nostres noms... a hores d'ara tot això ja s'ha convertit fins i tot en normal per nosaltres», assenyala Jesús Oviedo en conversa telefònica. Tot i això, no es conformen amb el target femení i asseguren que estan intentant ampliar els seus horitzons professionals: «Més que empliar el target d'edat, el que estem fent és treballar per obrir mercat fora d'Espanya. Hem estat a Colòmbia, Mèxic, Equador, Roma... i encara ens queden molts altres països, com Argentina. Volem anar a poc a poc i bona lletra», explica Oviedo, conscient que la música «és un món molt difícil, i pots passar d'estar a dalt de tot a baix en qüestió de dies».

Malgrat que els han comparat amb Los Pecos, no els agrada gaire la comparació. «Són d'una altra època», es justifica Oviedo. El seu ídol és Justin Bieber, i el deu seu germà Daniel, Alejandro Sanz. Tot i això, asseguren escoltar tot tipus de música, sobretot «dels més grans», com Ariadna Grande o David Bisbal, que va ser el seu coach a La Voz Kids. A més, també fan alguna concessió als clàssics i diuen que escolten «una mica» Nino Bravo i Joan Manuel Serrat, a qui fa poques setmanes van veure en un concert a Mallorca.

Jesús Oviedo assegura que, de La Voz Kids, la principal lliçó que en va treure va ser que «mai t'has de rendir, sempre has de lluitar». I que «no sempre has de guanyar per sortir-hi guanyant», en clara referència a la meteòrica carrera que estan tenint fora del plató. Tot i això, també van amb compte per no convertir-se en un fenomen amb data de caducitat. I en això els està ajudant la seva discogràfica, Pep's Records, «que cuida molt els seus artistes perquè no es converteixin en joguines trencades». «Per exemple, treballen amb la Malú, que va començar amb la nostra edat i encara es manté a dalt de tot», assenyala el gemelier.

A més, també tenen a sobre, tot el dia, els seus pares. «Tenir la família a prop és molt important, perquè en el món de música moltes vegades es treballa de nit i et pots arribar a descontrolar», admet Jesús Oviedo. I també hi ha, és clar, el fet de treballar colze a colze amb el seu germà. «És molt fàcil, som bessons, tenim una connexió especial», assegura. De fet, admet que les bromes entre ells són constants i que a vegades han de recordar que estan treballant i posar-se seriosos.

I és el fet de ser bessons, precisament, el «ganxo» que els ha obert les portes de l'èxit? «Bé... som dos bessons que cantem i això, evidentment, era una cosa nova. Però també crec que l'èxit no el devem només a la nostra imatge, sinó a altres factors, com el fet de cantar en espanyol. Va arribar un moment en què la majoria de cantants espanyols parlaven en anglès, i era una mica monòton. Nosaltres ho respectem tot, però creiem que, en cantar en espanyol, hem suposat una renovació», explica Jesús Oviedo.

A l'escenari de Cap Roig entonaran els seus temes més populars, com Prefiero decírtelo así i Tan solo tú y yo. En aquests moments, ja estan treballant per preparar-ho tot:?«És un espectacle molt cuidat: les llums, l'escenari, les cançons... volem que tot surti perfecte», assegura Jesús Oviedo. I no els fa vertigen mirar enrere i veure tot el que han aconseguit en tan poc temps? «Ens fa més por el futur, a veure què passarà. Però seguirem treballant diàriament per fer-ho el màxim de bé possible», conclou.