Aquest cap de setmana significa el tret de sortida cap a les vacances per a molta gent, que faran les maletes i marxaran ben lluny per desconnectar durant uns dies lluny de la rutina. Però, quines són les claus per aprofitar com cal aquests dies de vacances? La psicòloga Florencia Poy dóna un seguit de recomanacions per aconseguir desconnectar -de debò- durant aquests dies de repòst.

"Disfrutar plenament d'aquests dies és essencial per a la nostra salut", afirma Poy. Per això, s'han de deixar acabades totes les tasques pendents, o com a mínim deixar-les ben encaminades per evitar preocupacions, assegura la psicòloga. En segon lloc, és important escollir un destí vacacional que inspiri pau i tranquil·litat, ja sigui la platja o la muntanya, per tal de disfrutar del paisatge, respirar aire pur i estar en contacte amb la naturalesa. Segons una enquesta realitzada per Randstad, un 86% dels espanyols aconsegueix desconnectar de la feina durant les vacances d'estiu, però encara hi ha un 15% que necessita ajuda per tornar a la rutina diària amb les piles carregades de debò.

Un altre consell de la psicòloga és sortir a passejar, sol o acompanyat, deixar de banda les presses del dia a dia i fer les tasques amb calma. En el cas que es tinguin fills, és bo jugar i acostar-se més que mai a ells. A més, un bon llibre tampoc pot faltar per acompa?nyar els dies de descans i desconnectar del món, així com descobrir noves pel·lícules, sèries de televisió o cançons.

També és bàsic poder dormir sense despertador i aprofitar per fer migdiada, un plaer que pocs poden fer al llarg de l'any. Un altre consell -probablement, el més difícil de complir- és evitar aparells electrònics com mòbils, tauletes o videojocs.

Les vacances també són una bona època per disfrutar de la conversa amb amics, amb la parella o la família, tot i que a vegades es pugui acabar discutint. Per això, Poy aconsella "cultivar el sentit de l'humor i no enfadar-se per banalitats".

Anar en compte a la carretera

D'altra banda, per començar les vacances amb bon peu i poder posar en pràctica tots aquests consells s'haurien de seguir les recomanacions de la DGT abans de començar el viatge: revisar el vehicle, planificar la ruta per evitar imprevistos, fer descansos cada dues hores per evitar la fatiga i la son, utilitzar el cinturó de seguretat, portar els menors agafats amb els sistemes de retenció infantil, respectar la velocitat màxima establerta i mantenir la distància de seguretat respecte a altres vehicles.