L'Alan passa una setmana de vacances en un hotel de Roses amb la seva dona i la seva filla. Malgrat que han recorregut bona part de les platges de l'Estat espanyol, creuen que Roses és un dels millors pobles que han trepitjat. Per aquest motiu, ja és la tercera vegada que hi passen uns dies de relax i, sobretot, platja.

Què el porta de vacances a Roses? La proximitat amb el seu país?

Fa molts anys que venim de vacances per Espanya, de fet ja hem estat a pràcticament tota la Costa: Andalusia, les Illes Balears, etc. Aquesta és, però, la tercera vegada que escollim Roses com a destinació.

Què té Roses d'especial per voler tornar?

No et sabria dir exactament què és, però té alguna cosa que m'agrada. M'atrau, sobretot, el mar i l'amabilitat de la gent d'aquí.

Què fan durant aquests dies de vacances?

Com que ja ens coneixem la zona, aquesta vegada hem decidit no moure'ns amunt i avall tot el dia sinó relaxar-nos i gaudir només de la platja. Ens ho volem prendre amb tranquil·litat. Això, baixarem un dia a Sabadell per visitar la família de la meva dona. Aquesta és una parada ineludible, cada cop que venim hi anem.

S'han trobat amb molts turistes?

No, aquí tot és molt racional. Pensa que hem anat de vacances al sud d'Espanya i allà és una bogeria. Aquí tot és molt més calmat. Hi ha menys alemanys que a altres llocs, tot i que força francesos i holandesos.

Aprofiten per tastar la gastronomia catalana?

Sí, i tant. És curiós, però la gastronomia d'aquí va d'acord amb el temps. És molt més fresca que la francesa. Molt diferent.

La Costa Brava és cara?

Els preus són normals. És una mica més barat que França, però tampoc venim aquí pels preus. A més, aquí estem de vacances, o sigui que ens donem alguns capritxos.

I alguna cosa que criticarien?

No, estem molt contents. De fet, per això hem decidit venir fins a tres cops.