El festival Sons del Món tanca amb rècord d'espectadors

El certamen aconsegueix un 10% més de visitants que l'any passat i els organitzadors ja pensen en noves edicions

03.08.2015 | 07:58
Actuació de Chucho Valdés al festival Sons del Món.

El festival Sons del Món, que es va acabar dissabte a la nit amb l'actuació de Laia Vehí, ha consolidat aquesta proposta de maridatge de música i vi en entorns patrimonials de Girona amb un augment de públic del 10 per cent respecte a la passada edició, malgrat que la programació incloïa un concert menys que aleshores.

El director d'aquesta cita, Xavier Pascual, explica que "fins ara, la gent venia perquè li agradava l'artista que tocava aquell dia en concret i, ara, el que pesa és la marca Sons del Món, que és un segell de seguretat, també per la música, però igualment pel lloc, el vi, la qualitat del servei i tots els detalls als quals estem atents per convertir l'experiència en única". Pascual creu que el públic ha entès la seva proposta i que ve a buscar aquesta fórmula que se li ofereix des de Girona i Barcelona principalment, però també des del sud de França i, en menys grau, de països com el Regne Unit o Holanda. I és que l'organització va planificar una programació per poder "captar públic internacional, de fora de les comarques gironines". Amb tot, considera que el festival viu "el seu millor moment", després d'esgotar les entrades per a set dels deu concerts programats.

En total, 6.634 espectadors han acudit a les diferents propostes d'aquest festival, que aquest any ha comptat amb artistes com Chucho Valdés, el duo que formen Andrea Motis i Joan Chamorro, Roger Mas, Gemma Humet o Laia Vehí.

El director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, que col·labora també amb l'organització, destaca l'encert de la combinació entre cultura i gastronomia en entorns patrimonials i naturals. Ramos considera que l'acceptació que ha tingut l'edició d'aquest any per part del públic mostra "la bona consolidació d'aquest festival".

Noves edicions

Tot i la voluntat per celebrar noves edicions d'aquest festival, en l'actualitat encara no s'han renovat els acords per celebrar-les. En aquest sentit, Pacual destaca "la bona predisposició" dels ajuntaments de Castelló i Roses i del Patronat per fer-ho possible. Si s'acaba organitzant una nova edició, Pascual apunta que "es volen ampliar el nombre de concerts i fer millores per tal que el públic hi estigui més a gust".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema