Des de quan passa les vacances a Palamós?

Ha estat sobretot els últims deu anys. Jo gairebé m'atreviria a dir des que van obrir l'Eix Transversal, que ho vam començar a tenir molt més a prop. Vam començar a venir més sovint, fins i tot a passar un sol dia, i a mesura que hi vam anar trobant el gust, hi hem anat fent estades més llargues.

Va ser Palamós per casualitat, com podria haver estat un altre poble?

No, va ser Palamós perquè els meus avis materns ja hi tenien molta tirada. La meva mare també va seguir-ho i al final hi hem acabat anant tots. I per la meva filla, l'Agnès, que té quatre anys, va molt bé. La platja és molt plana, de seguida hi ets, és allà mateix... és molt còmode. A més, té de tot. Hi ha una part que és poble i una altra que és platja.

Què fan durant les vacances?

Al matí normalment traiem el cap a la platja molt d'hora, perquè l'Agnès es lleva a quarts de vuit i a quarts de deu som a la platja. Quan arriba gent a la platja normalment nosaltres ja marxem a dinar, i a la tarda anem a fer el volt. Alguns dies anem a caminar, altres fem rutes a Pals, Begur, a Calella, a Palafrugell... anem fent poblets i descobrint racons.

Quin és el seu racó preferit?

A mi m'agrada molt el nucli antic. El carrer Major, l'església, els carrers que pugen fins a dalt que veus el port a l'altra banda... manté l'encant de tenir encara cases de poble.

Aprofita per anar a la llotja i cuinar gambes?

Sí. Anem a la llotja però a vegades ens costa perquè hi ha molta i molta gent. Gastronòmicament està molt bé, però no és el que ens atrau més. I a l'agost, que és quan hi podem anar més temps, ho trobo molt ple de gent.

Sempre fan vacances a l'agost?

A l'agost hi fem l'estada més llarga, si podem hi fem deu dies o un parell de setmanes. Llavors, entre juny i juliol intentem anar-hi ni que un sigui cap de setmana, per trencar una mica la rutina. Des de Vic, Palamós és un lloc molt assequible. Hi ha molta gent de Torelló, de Manlleu... que té tendència a venir cap aquí.

Ha canviat molt, Palamós, des que va començar a venir fins ara?

Jo trobo que no. Això és part del seu encant, que és molt autèntic.

És de les que per vacances desconnecten del tot, o viu enganxada al mòbil i l'ordinador?

Intento no mirar el mòbil cada deu minuts, i fer-ho, si puc, cada dues hores, o fins i tot a vegades quan anem a la platja oblidar-me'l, i pensar que si passa alguna cosa molt greu ja em trobaran. També és veritat que tenim una responsabilitat a sobre que ens fa que de tant en tant haguem d'anar mirant el mòbil.

Aquest any, però, serà difícil.

Aquest any no tindrem vacances. Però Palamós et permet això, desconnectar una mica, quedar-te allà i baixar algun dia a Barcelona, atendre mitjans de comunicació des de Palamós mateix... això ho he fet molts anys. A més, nosaltres intentem marxar també uns quants dies fora de Catalunya per desconnectar del tot. Perquè aquesta sí que és la manera de desconnectar, de debò, de tot i de tothom, ni que siguin quatre dies. Però aquest any serà impossible.

Demanaran a Lluís Llach que els ensenyi Verges, ja que queda a prop?

De fet, coneixem una mica tot l'Empordà. Ens agrada més el que toca a la costa, però de veritat que a vegades també fem excursions cap endins per descobrir poblets, tenim amics que també vénen d'alguna família de Palau de Santa Eulàlia... anem descobrint racons d'aquests, que són molt bonics.