Blanes celebrarà diumenge la 73a travessia popular del port, l'esdeveniment més veterà de la vila. Durant aquest mes d'agost també es farà un aquatló, una caminada popular i tindrà lloc la final de la supercopa d'handbol.

La travessia al port fa que els nedadors hagin de nedar aproximadament uns 900 metres. Els participants han de sortir nedant des de la platja de sa Palomera i arribar fins a la platgeta del port. La competició està oberta a tothom, s'estigui o no federat. El preu de la inscripció és de quatre euros independentment de la categoria en què es concursi, i es podrà fer fins al divendres 4 d'agost a la Ciutat Esportiva, des de les vuit del matí i fins a les nou de la nit. També es podran fer inscripcions diumenge mateix des de les vuit del matí fins a dos quarts de deu, ja que a les deu es donarà el tret de sortida.

Durant la prova, els nedadors tindran el suport de diveres embarcacions que fan el seguiment durant tota la travessia, en previsió que en algun moment algú pugui necessitar ajuda o atenció sanitària. Hi ha dues categories:?Open Masculí i Open Femení, i es donaran també medalles a tots els participants.