Grey, la continuació de la saga eròtica Cinquanta ombres de Grey-que ofereix el contrapunt masculí a les tres anteriors novel·les-, i les reflexions sobre la crisi del carismàtic exministre d'Economia de Grècia, Yanis Varoufakis, El minotaure global, són dos dels títols que estan regnant aquest estiu a les platges i piscines.

Les llibreries ho tenen clar: el nou llibre d'E.L. James, publicat el 16 de juliol i que explica la història des del punt de vista de Christian Grey, és sense dubte el campió de les vendes d'aquest estiu entre els llibres de ficció. La nova perspectiva de la triologia, que ha venut 125 milions d'exemplars a tot el món, lidera la llista dels més populars.

A Grey li disputa el número 1 La noia del tren, un thriller psicològic de Paula Hawkins publicat al juny que va esgotar set edicions en menys d'un mes. El llibre explica la història de la Rachel, una noia anglesa d'uns trenta anys que viu una crisi personal que la porta a l'alcoholisme i que sempre agafa un tren a les 8.04 del matí.

Entre les ficcions més venudes també destaca Ciutats de paper, escrit pel nordamericà John Green l'any 2008 i traduït al castellà el 2014. Explica la història del jove Quentin, que es reuneix amb uns companys per buscar la seva millor amiga de la infància i veïna, Margo, que ha desaparegut tot deixant pistes que només ell pot desxifrar.

Entre els llibres de no ficció destaca El minotaure global, un dels volums més buscats pels lectors que no volen perdre's els arguments amb què Varoufakis desmunta les aparents causes de la crisi econòmica global. En aquest llibre, l'exmministre grec defensa que els símptomes de la situació actual es poden rastrejar fins als anys 70, quan va néixer el «minotaure global» (Estats Units i Wall Street), que va ser el motor de l'economia global fins al 2008. També Economia sense corbata, de Varoufakis, on l'autor ofereix explicacions fonamentals sobre l'economia de forma amena, és un altre dels volums més requerits de no-ficció.