D'ençà que tenia sis anys, la Sara, de 23 anys, estiueja a Lloret de Mar. Aquesta vegada ha vingut amb el seu pare i la seva amiga Michelle, que mai havia estat a Catalunya. Avui han vingut a passar un dia a Blanes, on les trobem passejant pel passeig marítim. El pare de la Sara, més vergonyós, escolta atentament mentre la seva filla ens explica com estan passant les seves vacances.

Què és allò que tant els agrada de la Costa Brava que els fa tornar cada any?

El bon temps que fa aquí, les platges i el bon ambient que s'hi respira.

Hi ha alguna cosa que no els agradi?

Els mosquits! A les nits obrim les finestres perquè fa força calor i sempre ens n'entra algun. Acabem plenes de picades. Això és l'única cosa que no ens agrada, perquè n'hi ha molts.

On estan allotjats?

En un apartament de Lloret de Mar. Vam arribar fa una setmana i encara ens en queden dues per endavant.

Quins pobles han visitat?

A banda de Lloret de Mar i Blanes, hem visitat Girona i tenim pensat anar un dia a Barcelona. Segurament també visitarem altres poblets de la costa.

Què fan en el seu dia a dia aquí a la Costa Brava?

O ens quedem per Lloret de Mar o anem a visitar algun poble. Normalment anem a la platja al matí i a la tarda fem un volt per les botigues i pel nucli de la ciutat.

Han provat la gastronomia d'aquí?

Acostumem a cuinar a l'apartament, però quan podem anem a menjar a un restaurant i provem plats típics d'aquí com la truita o el pa amb embotit perquè ens agrada molt el menjar d'aquí. M'atreviria a dir que és millor que el d'Alemanya, potser per això venim a passar els nostres estius a Catalunya.

L'any que ve tornaran?

Sí, com he fet en els últims deu anys tornaré aquí i segur que la Michelle també vindrà amb mi [la Sara ho explica mentre que la seva amiga ho afirma amb el cap i amb un somriure d'orella a orella].