Més d'una cinquantena d'activitats ompliran la Festa Major de l'Escala, que es perllongarà del 22 d'agost al 3 setembre, un dia més de celebració respecte a l'any passat. L'espectacle central serà el 30 d'agost a la Sala Polivalent amb el musical infantil Gisela y el libro mágico, protagonitzat per la veu de Diseny al nostre país i participant de la primera edició d'Operación Triunfo, Gisela Ferrer, i l'actor català Octavi Pujades. Els dos artistes, juntament amb l'alcalde de l'Escala, Victor Puga, i el regidor de cultura, Rafel López, van presidir ahir la presentació de la Festa Major de l'Escala.

«La nostra vila ha estat catalogada com una destinació familiar, és per això que amb espectacles com el musical de la Gisela volem potenciar aquest tipus de públic», va explicar López. L'espectacle de Gisela barreja les cançons de les pel·lícules més populars de Disney amb la màgia per crear una història en què una fada ha de superar mil proves i aventures per aconseguir els seus somnis. L'espectacle, que s'ha hagut de prorrogar al Teatre Borràs de Barcelona, inicia la seva gira a l'Escala. «És un espectacle que no deixarà indiferent ningú. Tant els pares com els nens participen i viuen l'aventura amb nosaltres, vivim l'experiència tots plegats», va explicar la Gisela Ferrer.

D'altra banda, aquest any se celebra el desè aniversari de les Barrakes, que comptaran amb tres jornades. L'obertura serà el 28 d'agost, amb la Festa El Tour, amb Adrià Ortega i Víctor de la Torre. La segona jornada comptarà amb Sarmiento i Pirat's Sound Sistema i tancarà els concerts de Barrakes el grup Removida.

La Festa Major s'organtiza un any més amb la col·laboració d'una dotzena d'entitats locals, que s'involucren activament en la realització de les activitats que es duen a terme. El pregoner d'aquest any serà l'ornitòleg i naturalista Jordi Sargatal, exdirector del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. «Sargatal està molt vinculat al medi natural i a la defensa del patrimoni, valors pels quals l'hem escollit per ser el nostre pregoner perquè la nostra vila està rodejada d'espais naturals», va apuntar l'alcalde, Víctor Puga. En la mateixa línia que el pregó, l'exposició de la Festa Major es dedicarà aquest any a les potencialitats de la zona de Vilanera i l'encaix amb la resta d'espais i d'actuacions que s'han anat fent a l'Escala per posar en valor el paisatge i l'entorn natural del municipi.

D'altra banda, aquest any s'homenatja la Unió de Saladors Històrics amb motiu de la celebració del 25è aniversari de la Festa de l'Anxova. Tampoc hi faltaran activitats esportives, la trobada gegantera, el festival nàutic o el corre-mulla.