El silenci que regnava dimecres a la nit entre el públic de Cap Roig era d'entrega absoluta a una de les veus de folk-pop més poderoses, absorbents i profundes que han passat per aquest escenari de Calella de Palafrugell. Des del primer minut, el cantautor britànic Mike Rosenberg, conegut artísticament com a Passenger, va fer embogir els espectadors amb la seva capacitat innata per passar de la melancolia més absoluta a la simpatia més irreverent amb aquelles històries que el van marcar més quan, fa pocs anys, encara era un cantant de carrer.

Acompanyat només de la seva guitarra, el britànic va obrir el concert amb Fairytales and Firesides (Divers and Submarines, 2010) en una interpretació que va sumir el públic en una letargia de plaer absolut, que no va poder ni trencar el fort vent que bufava. «Algú ha portat un casc?» va bromejar l'artista despertant els aplaudiments d'un públic que, durant una hora i mitja, va navegar entre i la picardia del seu caràcter i la nostàlgia de cançons com Life's for living Travelling alone.

Com faria amb un amic en un bar, Passenger va compartir les històries amagades en cada tema cantat, com la de l'home que va perdre la seva esposa mentre viatjaven pel món a David o la llista de totes aquelles coses que el treuen de polleguera a I hate. I com no podia ser d'una altra manera, tampoc va faltar el single que l'ha catapultat a la fama internacional: Let her go. Amb el públic embogit, el cantautor, que no va deixar d'exercir d'animador durant tota l'actuació, va escoltar emocionat els milers de veus que entonaven la lletra de la cançó que, segons va reconèixer, ha canviat la seva vida per «accident» fent realitat «el seu somni» de poder fer «el que més estimo».

Entre bromes relacionades amb els texans estrets que portava o la seva passió pel pernil ibèric, Rosenberg va oferir versions de Sound of Silence, de Simon and Garfunkel, o Dancing in the dark, de Bruce Springsteen. I va marxar, no sense abans aconseguir que el públic taral·legés sense música i mòbil en mà Scare away in the dark, amb un altre dels seus temes més esperats: Holes.