Jornada a Roses a favor dels nens amb discapacitat

Part dels beneficis es destinaran a l'Izan López, el nen del municipi afectat per amioplàsia congènita

08.08.2015 | 09:06

L'hotel Cala Jóncols de Roses, situat a tocar del terme municipal de Cadaqués en ple parc natural del cap de Creus, acull avui a les instal·lacions del complex hoteler una jornada solidària a favor de nens amb discapacitat. En concret, els diners que es recaptin es destinaran a l'Associació Tramuntanets de Roses perquè continuï amb la seva important tasca d'ajuda a nens i joves discapacitats físics, sensorials i psíquics.

A l'estiu aquest entitat organitza el casal dels nens discapacitats de Roses i de la comarca. Els beneficis de la jornada també es destinaran a la família de l'Izan López, un nen d'un any de Roses afectat d'amioplàsia congènita, una malaltia rara que pateixen 1 de cada 3 mil nens i que afecta el desenvolupament de la massa muscular de braços i cames i l'articulació dels colzes i els genolls.

La iniciativa s'emmarca en el projecte de responsabilitat social que l'hotel Cala Jóncols té implantat des de fa un temps. El complex hoteler, que aquest any celebra el seu seixantè aniversari, ja va dur a terme l'any passat un sopar solidari en benefici de la Fundació Vicente Ferrer que va ser un èxit d'assistència. Amb aquest sopar es van recaptar 6.500 euros que es van destinar a la construcció d'una escola a l'Índia.

En aquesta ocasió es durà a terme un dels murals fragmentables de Joan Comella que el començarà a pintar a les 8 del matí. D'aquest mural de grans dimensions en sortiran dues-centes peces individuals de 20x20 centímetres cadascuna de els peces que al final del procés es posaran a la venda entre els assistents a la jornada solidària que hi estiguin interessats en col·laborar en la causa. Cada fragment s'acompanyarà d'una fotografia per tenir referència de l'obra completa. Les peces també es podran adquirir a traves del web de l'Hotel. Comella va iniciar l'any 2.000 aquesta sèrie de murals solidaris. Aquell any els beneficis els va destinar a en Mario, un nen de Roses malalt, i cada any ha contribuït a diferents causes relacionades amb la infància com el que va fer a Andorra l'any 2006 a benefici de la Unicef. A partir de les 12 del migdia se celebrarà un mercat d'artesania que anirà a càrrec de Somni D4, un grup de dones de la comarca que treballen en tasques relacionades amb el món de la decoració i l'artesania. Hi haurà estands de decoració, de bijuteria i de productes fets a mà.

Al vespre, la jornada acabarà amb música del grup Contrapunt Trio, de jazz i bossa nova, entre altres estils; i una sessió de cocteleria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema