Aquesta és la segona vegada que les germanes Joliene i Emmily vénen de vacances a Roses acompanyades dels seus pares. Les trobem al migdia, fent el vermut en una terrassa i disfrutant del sol que, subratllen, és molt difícil de trobar a la seva terra natal, Bèlgica. Passen una setmana allotjades en un hotel de la vila.

Què les porta de vacances a la Costa Brava?

És la segona vegada que venim a Roses. En realitat trien els nostres pares, però a nosaltres ja ens agrada venir, pel bon temps i per la platja.

Què fan durant aquests dies?

No som d'estar assegudes al mateix lloc tot el dia, sinó que necessitem aventura. Per això, cada dia procurem anar d'excursió, visitar diferents pobles... demà, per exemple, anem a Barcelona. Procurem cada dia sigui diferent de l'anterior, perquè no volem avorrir-nos.

Què inclouen, aquestes "aventures"?

Aquesta tarda agafem un vaixell cap al Cap de Creus i Cadaqués, que ens fa molta il·lusió.

Què és el que més els agrada de la Costa Brava?

El bon temps, perquè Bèlgica és conegut per estar sempre núvol.

I la gastronomia gironina, l'han tastat?

Estant a l'hotel és difícil, perquè esmorzem i sopem el que ens donen allà, i per dinar normalment mengem algun entrepà ràpid, perquè no volem perdre temps entaulant-nos.

La Costa Brava és cara?

[Riuen] En realitat les vacances les paguen els nostres pares, però ens sembla que passar una setmana aquí no és pas gaire car.

Tenen alguna queixa?

No. A veure, és la segona vegada que tenim, o sigui que el fet de repetir ja és un senyal que ens agrada molt.

S'han trobat amb molt de turisme?

No, ens hem trobat amb el que esperàvem per aquesta època de l'any. Ja ens està bé.