Nou de cada deu propietaris de mascotes se les emporten de viatge, cosa que fa que cada vegada més establiments vegin una oportunitat de negoci i acceptin animals a les seves instal·lacions, segons el portaveu del portal especialista en viatges amb mascotes Viajes4Patas, Ricard Martin.

El perfil del client que viatja amb mascota sol ser gent jove, principalment parelles d'entre 25 i 35 anys que consideren el seu gos com "un membre més de la seva família i viatgen amb ell", segons ha explicat Martin.

El portal Viajes4Patas es va crear fa un any per oferir solucions i respostes als propietaris que tenen un gos i no saben què fer quan van de viatge perquè es troben amb el problema que moltes hotels i restaurants no accepten mascotes.

La idea de crear aquesta empresa va sorgir així: després de deixar el seu gos en una residència canina, Ricard i la seva parella, que també treballa al portal, per anar de viatge a Praga, van trucar a l'establiment per veure com es trobava el seu "amic" i es van assabentar que el gos s'havia escapat i van tardar hores a trobar-lo.

"Llavors vam decidir crear el portal", explica Ricard, perquè la gent tingui informació sobre on pot viatjar amb la seva mascota. El portal, que es va estrenar fa un any i rep unes 20.000 visites al mes, ofereix un directori d'empreses relacionades amb el món animal, guies d'hotels, restaurants i platges on admeten gossos, clubs d'agility (una sèrie d'exercicis esportius per a gossos) o guarderies i passejadors.

A més, inclou una central de reserves hoteleres amb establiments que admeten animals, un blog i fòrums.