La producció especial i pròpia And the Winner is..., que tindrà lloc el proper dissabte 15 i diumenge 16 d'agost, protagonitzarà el concert estrella de l'edició d'enguany del Festival de Música de Sant Pere de Rodes, que commemora la seva 15a edició.

Per aquesta actuació, s'ha escollit una formació única i exclusiva de piano a quatre mans i orquestra de corda i s'interpretarà un programa de música de pel·lícules, amb les millors bandes sonores dels "scar de Hollywood. Els intèrprets són tots catalans: els fundadors del festival, Carles & Sofia Piano Duo, com a solistes, i l'Orquestra Concerts4Good-Terres de Marca, sota la batuta de Daniel Mestre. El festival ha encarregat la transcripció del repertori per a aquesta formació única a dos compositors també catalans: Abraham Espinosa i Adrià Barbosa. Les entrades pel concert de dissabte ja estan exhaurides i per diumenge només resten una vintena de localitats.

Com a valor afegit i per primer cop en la història del festival, els seus directors han apostat per fer d'aquesta celebració un acte benèfic. Els diners que es recaptin de les entrades d'ambdós concerts aniran a benefici del projecte Life For Africa VTT de la Fundació Rotària Internacional. Aquest és un projecte de servei humanitari liderat per clubs rotaris i amb el recolzament de la Fundació Rotària per a la posada en marxa de la primera escola-hospital de medicina perinatal de la Unió Africana Addis Abeba, projecte que permetrà salvar la vida de més de 50 mares i 1.000 recent nascuts a l'any.

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes s'ha mantingut fidel als orígens i ha continuat programant música clàssica. S'ha dedicat al piano i a la música de cambra aconseguint cultivar i fidelitzar un nombrós públic cultural. El festival continuarà fins al 29 d'agost, a l'església del monestir.