La història és senzillament apassionant. Jordi Sierra i Fabra la defineix com la Més Gran Història Mai Explicada. I el Rock, en definitiva, viu d'històries com aquesta, reals, però que superen amb excreix la mateixa ficció. Gram Parsons va ser un dels músics més destacats de la dècada dels seixanta. Inquiet i amb talent innat, va contribuïr a electrificar la música folk, a posar les bases, l'any 1962 del que més tard seria conegut com a folk-rock, que tanta glòria donaria a Bob Dylan. Instal·lat al sol de Califòrnia, Parsons va formar part dels Byrds (d'influència tant decisiva com els Beatles o els Stones) l'any 1968 abans de formar el seu propi grup, el Flying Burrito Brothers, avantpas de la seva carrera en solitari. Gram Pasons va enregistrar dos discos cabdals en solitari abans de morir, el 19 de setembre de 1973 d'una sobredosi de diverses drogues i pastilles. Una netejadora el va trobar, encara viu, a l'habitació 8 del Joshua Tree Inn, al desert de Mojave a Los Angeles (Twentynine Palms Highway), tot i que moriria de camí a l'hospital. La seva família en va reclamar el cadàver per enterrar-lo al panteó familiar, però els amics de Gram Parsons van voler acomplir el desig que els havia exposat el mateix cantant i van robar el cadàver i van incinerar el seu cos a Cap Rock a la zona de Josehua Tree. Un petit monument recorda aquell lloc,que s'ha convertit en un lloc de peregrinació per als amants del rock.

Els aficionats de ben segur recordaran que un dels millors discos del grup irlandés U2 va batejar un dels seus millor discos com The Joshua Tree, amb una bella imatge a la portada. D'altra banda al mateix hotel on va morir Gram Parsons s'hi han allotjat un munt de personalitats del món de la música, com Keith Richards.

Un altre hotel famós de Los Angeles és el Beverly Hills Hotel, a Sunset Boulevar, conegut per molta gent, si més no la seva façana, que apareix a la portada d'un dels discos més importants de tota la història de la música, l'Hotel Califòrnia, dels Eagles. El Morrison Hotel (South Hope Street) apareix a la portada del disc del mateix nom dels Doors. Jim Morrison i companyia van fer-se la foto de manera furtiva, ja que l'amo de l'hotel no els va donar el permís corresponent. També és Los Angeles una ciutat de concerts. Al Hollywood Bowl de la ciutat els Beatles hi van actuar els anys 1964 i 1965 (es va publicar un disc en directe). Al Roxy de Sunset Boulevard hi han actuat Bob Marley, Bruce Springsteen o els Ramones, en un incendiari concert el 1976. El Trobadour oferia llargues tandes de concerts dels seus artistes i va ser seu d'una memorable borratxera de John Lennon i Harry Nilsson, que van ser expulsats del local (el mític John Lennon expulsat d'un bar!!!). I encara queda el famós Whisky A Go Go, obert el 1964, i famós, sobretot, per les actuacions dels Doors, Led Zeppelin, els Kinks, Cream i un llarg etcèteres.