El saxofonista nordamericà Jesse Davis, acompanyat per la Barcelona Jazz Orquestra (BJO), dirigida per Dani Alonso, serà el protagonista del sisè concert del Festival Nits de Jazz de Platja d'Aro, que se celebrarà aquest divendres, dia 14. En aquesta ocasió, a més, la BJO també incorporarà, de forma excepcional, algun jove talent seleccionat en el marc del projecte pedagògic que ofereix el festival. Així, juntament amb els músics titulars de la formació oferiran un recital de jazz americà en estat pur.

Davis és un dels «joves lleons» del jazz de Nova Orleans, ciutat on va néixer. Continuador de la tradició iniciada per la família Marssalis i altres músics de la ciutat, va estudiar amb Ellis Marsalis al New Orleans Center for Creative Arts.

D'altra banda, la Barcelona Jazz Orquestra-Big Band Internacional de Barcelona està formada per alguns dels millors especialistes del gènere del país, i actualment és considerada com una de les millors en el seu gènere. Per això, actua regularment a prestigiosos festivals tot acompanyant cèlebres figures i ha enregistrat discos amb Phil Woods, Nicholas Payton o el mateix Jesse Davis com a convidats.