Aires flamencs a Sant Feliu

Estrella Morente va regalar al públic una actuació d'allò més emotiva

13.08.2015 | 00:00
Estrella Morente es va lluir a l´escenari de Porta Ferrada com a veritable artista flamenca.

Malgrat que el concert només va omplir poc més del 70% d'aforament, tots els espectadors van ser transportats a l'ambient dels típics «tablaos» andalusos. A ritme de «palmas», la cantant granadina Estrella Morente va portar al festival de la Porta Ferrada un espectacle flamenc que va deixar el públic emocionat i commogut a ritme dels temes més simbòlics

acompanyada d'un cor de tres veus, dues guitarres i un percussionista, Estrella Morente feia aparició a l'escenari amb una tranquil·litat admirable. Des de la primera cançó, la filla del reconegut mestre del flamenc Enrique Morente i la bailaora Aurora Carbonell va regalar els assistents la seva potent veu a ritme de guitarra espanyola i sense que faltessin les palmas en tot moment.
El concert va estar farcit d'improvisació i molt de ritme. Solos de guitarra, combinacions entre guitarra i veu, i fins i tot un moment de zapateado inesperat que va entusiasmar el públic, que va deixar anar alguns comentaris agraïts com «Ole!» o bé «Que arte tiene!»
Malgrat no haver omplert tot l'aforament, la proposta va aplegar unes 700 persones. La majoria d'edat més aviat adulta, amants del tipus d'estil musical amb ganes de gaudir de la virtut i passió d'una de les artistes andaluses més reconegudes.
Morente es va mostrar més aviat silenciosa durant tota l'actuació i l'única intervenció que va realitzar fou la referent a la gratificant sensació d'actuar en aquell ambient. «Gràcies per compartir aquesta vetllada. La zona em sembla una delícia, em sento orgullosa de ser aquí interpretant el nostre flamenc», va indicar.
Algunes de les cançons més aplaudides van ser Granada, Ay pena penita pena i la seva versió del No dudaría. La cirereta del pastís, però, i un dels moments més emotius va arribar al final, quan l'artista va acabar el concert de manera molt significativa, representant en català el tema Vida, de Lluís Llach. El resultat de l'espectacle: una hora i mitja d'art flamenc d'una de les cantants del gènere més consolidades que va fer posar dempeus a tot el públic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema