L'Arbreda de Palamós acollirà demà la 34a edició de la Mostra de l'Havanera Catalana, que enguany comptarà amb la participació de quatre grups: Port Bo, Bergantí, Neus Mar i Peix Fregit. Cadascun interpretarà sis peces del seu repertori i, com a colofó final, cantaran junts El meu avi. Els organitzadors són l'Agrupació Sardanista Costa Brava en conveni amb l'àrea de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Palamós.

La principal característica de la Mostra és que es porta a terme en un recinte a l'aire lliure però mantenint el caràcter de concert, de manera que el públic resta en silenci per escoltar cadascuna de les peces, que són íntegrament en llengua catalana.

La Mostra de l'Havanera Catalana, tal com es coneix avui, va sorgir l'any 1978 dins el marc del Festival de la Cançó Marinera de Palamós, i emmarcada en l'anomenada Mostra de l'Havanera Antiga. L'any 1981 es va convertir en la Mostra de l'havanera Catalana, impulsada, entre altres, per Josep Lluís Ortega Monasterio.

El preu de les entrades és de 15 euros les numerades i 13 les no numerades. Es poden comprar a l'Oficina de Turisme i el mateix dia a la taquilla de l'Arbreda, a partir de les set de la tarda.