Una cocteleria sobre rodes, pensada i dissenyada per a tot tipus d'esdeveniments està de ruta per tot Catalunya. Es tracta del CocktailTruck, una furgoneta vintage des d'on el bàrman de Port de la Seva, Gerard Ruiz,serveix els seus millors còctels ambulant per tot el territori.

La primera parada va ser el mercat nocturn de Girona, Chic&Cheap. «Va ser tota una novetat i sorpresa perquè el públic està acostumat que a totes les fires o markets s'ofereixi tot tipus de menjar: des de sandvitxos fins a cupcakes; però res de còctels», explica Ruiz. L'estrena va ser tot un èxit i el jove estarà aquest hivern de ruta pel territori català.

La seva especialitat són els còctels personalitzats sobre llocs, marques o persones. «Vam fer un còctel per al Vol Gastronòmic anomenat Les quatre estacions de Girona. Vam utilitzar productes que el seu gust i color ens recordaven a la tardor, l'hivern, la primavera i l'estiu de Girona», comenta Ruiz.

El CocktailTruck fa parades tant a noces, markets, aniversaris, inauguracions i tot tipus de celebracions amb un toc vintage La pròxima parada del CocktailTruck serà l'Acústica de Figueres els dies 27,28 i 29 d'agost.

Tot i que la cocteleria sobre rodes va arrencar a principis d'aquest juliol, el projecte va néixer el 2014, quan Ruiz, després d'estar dos anys a Londres aprenent de la mà de grans coctelers, va decidir crear l'empresa CocktailTime! Bartenders, la primera empresa de la província de Girona dedicada única i exclusivament als caterings i esdeveniments de cocteleria i barra lliure amb tot tipus de còctels i destil·lats.

Amb els mesos, el projecte ha anat creixent i a banda de fer còctels també s'ofereixen tallers i cursos per aprendre totes les tècniques i les pràctiques a l'hora de servir-los. La metodologia, diuen, és dinàmica, atractiva i s'adapta als participants. El secret a l'hora de fer un bon combinat, explica Ruiz, és «molta dedicació, conèixer els productes amb els quals treballes i que aquests siguin de qualitat». A CocktailTime s'utilitzen productes bons i frescos de mercat, a més de disposar també de tot tipus de sucs, purés, xarops i infusions.

L'empresa també tédes del passat 9 de maig una cocteleria establerta a la terrassa interior dels Jardins de la Mercè, el xiringuito urbà. Un ambient molt cool on poder gaudir de concerts en directe i discjòqueis mentre es pren un vermut, una cervesa o un còctel. «Un lloc on poder gaudir de música, de bon ambient i amb preus assequibles per a tothom i també amb happy hour inclosa», explica Ruiz.