Aquesta parella dels Països Baixos estiueja des de l'any 1977 a l'urbanització Torre Vella, situada entre Torroella i l'Estartit, on ja fa anys es van comprar una casa. Tot i que a l'estiu és quan es queden més temps, en realitat vénen diverses vegades l'any. Els trobem passejant per Torroella.

Què els fa tornar aquí any rere any de vacances?

No ens volem perdre cap any la nostra «cita» amb el Mediterrani. Ens agrada molt venir, la casa de Torre Vella s'ha convertit en el punt de reunió familiar. Ve la nostra filla, els néts, la família que viu a Austràlia... és el lloc on ens trobem cada estiu.

Quant de temps es queden?

Ara a l'estiu és el període més llarg, ens hi estem unes cinc o sis setmanes, però també venim a l'abril, a l'octubre, al desembre... sempre que podem.

Què és el que més els agrada de la zona?

El bon temps, les altes temperatures, l'amabilitat de la gent, les tradicions, i també el menjar. El peix, la carn, el conill, l'ànec... aquí és molt més bo i barat que als Països Baixos.

Ha canviat molt, la Costa Brava, des que van començar a venir fins ara?

Algunes sí. A l'Estartit, per exemple, s'han construït molts edificis, i Peratallada, que als anys 70 era un poble envellit, ara és molt turístic. Tot i això, a nosaltres ens agraden pobles com Torroella, perquè no ha canviat massa i es manté la seva essència.

Què fan durant els seus dies de vacances?

Quan hi ha els néts anem a la platja, però ho fem bàsicament per ells, perquè a nosaltres cada cop ens agrada menys. A més, tenim piscina a casa, de manera que també ens quedem per allà molt sovint. També ens agrada molt venir a passejar per Torroella.

A banda de Torroella i l'Estartit, coneixen la resta de les comarques gironines?

I tant. Cada any anem a Girona, i també anem coneixent els poblets dels voltants:?Calella, Llafranc, Palafrugell... Alguns anys, a més, ens hem animat a fer escapades més llunyanes. Per exemple, hem vistat Navarra i el sud d'Espanya. Però sense dubte, Torre Vella és la nostra segona casa i on millor ens trobem.