La plataforma digital Change.org acull una petició per aturar la celebració del correbous i l'empaitada d'ànecs que es duran a terme aquest cap de setmana a Roses, dins la Festa Major de la localitat. De moment ja s'han recollit poc més de la meitat de les 500 firmes que es demanen. L'autora és Fiorella Manfro, que sol·licita a l'Ajuntament de Roses que no autoritzi aquest tipus d'espectacles perquè "els animals sofreixen".

En l'escrit que acompanya la recollida de firmes, es reclama al govern municipal que es suprimeixin els actes que se celebren amb animals a mitjans d'agost. Exposen que "en el cas dels ànecs, un centenar d'ells són innecessàriament tirats al mar per ser perseguits i capturats per la gent, la qual cosa els genera un enorme sofriment, por i angoixa".

Consideren, a més, que la tradicional empaitada d'ànecs, que tindrà lloc aquest diumenge al migdia davant la platja de la Punta, pot vulnerar la Llei de Protecció dels Animals perquè "s'ocasionen danys psíquics als ànecs amb l'ansietat i la por que passen i perquè la finalitat és que l'ànec sigui el premi o recompensa per a qui el capturi". Adjunten una recomanació del Consell d'Europa que estableix que els ànecs no han de ser utilitzats en espectacles, atès que el soroll, la proximitat a l'ésser humà, el fet que el seu mitjà natural és l'aigua dolça, i no el mar atempten contra el seu benestar i fins i tot els pot produir estats de pànic.

En el cas dels correbous, segons el text, "s'infligeixen agressions innecessàries als animals, vexant-los, maltractant-los i atemptat a la seva dignitat en públic" en una activitat que consisteix a perse?guir una sèrie de vedells de poca edat en un recinte tancat. És avui que tindrà lloc aquest acte en dos moments del dia: de les 10h a les 12h i de les 16h a les 18h a l'antic càmping Bahía.

El ple ordinari de l'Ajuntament de Roses va aprovar el passat mes de març, per majoria, la realització del tradicional correbous en la seva modalitat de bous a la plaça, una activitat molt controvertida durant els darrers anys. En el seu moment, el regidor de Festes i Carnaval, Juan M. Fernández, va exposar que "abans es portaven 6 animals i ja l'any passat se'n van portar 16, per la qual cosa el temps que el bous estan corrent per la plaça és mínim".