Calexico van presentar dissabte a la nit el seu vuitè àlbum d'estudi, Edge of the sun, que va sortir al mercat a l'abril, un disc elegant i eclèctic (com és habitual en ells), que reforça i assenta el que sempre ha estat el so de la banda. Joey Burns (veu i guitarra) ) i John Convertino (bateria) en són el cor i l'essència. Des que es van conèixer a mitjans dels 90 no han parat de treballar plegats, no sense destacar les nombroses col·laboracions amb què han comptat en el seus discos, i n'és un gran exemple Edge of the Sun, en què trobem prop de 20 col·laboracions. A títol d'exemple, Sam Beam (Iron & Wine), Neko Case (The New Pornographers), Ben Bridwell (Band of Horses) i l'assídua Amparo Sánchez (Amparanoia).

Calexico va elogiar l'entorn paisatgístic de l'emplaçament i va obrir el concert a les 22.30h, previs retocs de so a la guitarra de Burns, amb Frontera i Trigger, incloses a l'àlbum Black Light, i després va començar a tocar "Cumbia de Donde", el cinquè track dels que formen el seu darrer disc, moment en què el públic es va aixecar i progressivament es va posar a peu d'escenari mentre el frontman Burns col·laborava a l'acte. Així es va mantenir el públic la resta del concert. Burns va tenir el gran gest de donar les gràcies a Nuria Graham, els teloners.

Després d'una nova passada per The Black Light amb Stray i Sonic Wind, van fer una petita parada en l'àlbum de 2012, Algiers, tocant "Splitter", per fer posteriorment quasi el que va ser un monogràfic del darrer disc ("Coyoacán", "World Undone", "Esperanza" -bonus track-, "Bullets and rocks"...) fins que van fer "Puerto" i "Crystal frontier" amb una energia envejable i amb el públic totalment entregat. Els bisos van culminar amb "Across the River" i el seu clàssic "Güero Canelo", fins que el concert va acabar retornant al seu darrer disc, amb el tema Follow the river, amb el públic totalment entregat.

Un concert de notable en un entorn idíl·lic, però al qual es pot fer la crítica de deixar de banda temes del seu gran disc Garden of Ruin, i el poc temps que es va allargar el concert, que no va arribar als 90 minuts.

No obstant això, Calexico ?se?gueix essent garantia de qualitat i el temps ho està demostrant amb aquest vuitè àlbum.