Sense data de tornada, ni calendaris, ni horaris. Només un mapa a les mans i l'equipatge suficient per viure viatjant. Amb aquest propòsit la Joanna Wójcik i en Nelson Bardón han començat a pedalar per fer la volta al món en bicicleta.

Una experiència que han començat a Girona, el punt d'inici del seu viatge i de la primera etapa que tracta de recórrer la costa de la península Ibèrica. "La curiositat ens ha empès a descobrir la zona més costanera d'Espanya i més desconeguda per a nosaltres", explica Bardón. Els dos viatgers s'acomiadaran del país tot acariciant la costa espanyola amb forma de mitja lluna. D'aquí el nom "Viatjant a mitja lluna", lema que els acompanyarà aquesta primera etapa. La següent parada serà Brasil.

A Girona, on hi han passat dos dies, s'han allotjat a Salt amb el sistema de Warmshowers, una xarxa social de cicloturistes que ofereix allotjament gratuït a viatgers que es desplacen amb bicicleta. I és que amb un pressupost reduït, la seva política per allotjar-se és a casa d'amics, companys d'universitat, amics d'amics, acampant o a través de pàgines webs com l'esmentada.

El primer dia van visitar el barri vell de Girona. D'aquí van pedalar per la ruta de la via verda Pirinexus fins a Olot per visitar el parc natural dels volcans passant després per Santa Pau on fins i tot els va rebre l'alcalde. A Banyoles també hi van fer parada on van poder apreciar "una aposta preciosa". I d'aquí a Besalú, Figueres i després cap als pobles de la costa partint des de Portbou i descendint per tota la costa cap a la província de Barcelona.

Per fer possible el viatge, utilitzen els seus potencials professionals i les seves passions per autosubvencionar-se. En Nelson va estudiar arquitectura a Madrid i Itàlia, té 35 anys. Va néixer a Villablino (Lleó) però viu des de fa anys a Oviedo. Va tenir una marca d'arquitectura, va acariciar l'èxit professional, però, "personalment no ho va ser", confessa.

I en aquell moment d'incertesa va conèixer la Joanna. Nascuda a Varsòvia fa 25 anys, porta temps deixant-se guiar per la inquietud viatgera. Va estudiar Filologia Hispànica i Fotografia, estudis que la van portar a Espanya. Recorda que fa onze mesos va sortir de Madrid, sola, en bici, seguint l'agulla de la seva brúixola: cap al nord, a Oviedo.

Junts van decidir posar fi a la rutina i embarcar-se a una de les seves passions: viatjar. "Desitjàvem aquest canvi, viure una nova vida allunyant-nos dels aspectes més convencionals", explica Nelson.

Estan convençuts que, a banda de les habilitats adquirides amb els seus estudis, amb les seves passions també podran aconseguir ingressos per la ruta. La fotografia, l'art, els cursos en ruta, serveis de suport als viatgers i promocions turístiques dels llocs per on passaran, són alguns dels sistemes que estan utilitzant per recaptar diners.

El punt final del viatge culminarà amb un llibre on es recopilarà tota l'experiència i documentació adquirida al llarg de la ruta, tot acompanyat amb les fotografies. "No tenim data de tornada, ni volem aconseguir un record Guinness fent la volta al món, això és el que ens diferència d'altres viatgers", explica la Joanna. Els dos aventurers només volen viure viatjant i demostrar que es pot viure del viatge.