A partir de la propera setmana i fins a finals d'agost, Sant Pere de Rodes recupera una any més un dels seus clàssics més ben rebuts: les visites teatralitzades. A partir del dijous 14 de juliol, data prevista per la inauguració d'aquestes vesprades, el públic es podrà tornar a endinsar en l'època de l'Edat Mitjana amb el popular personatge de Fortunatus (o més ben dit "in-fortunatus"), un novici de l'època amb molt mala sort. A través de les seves divertides i curioses experiències, els participants podran conèixer les històries i els misteris que s'amaguen entre els murs del monestir.

Aquesta fusió d'humor i cultura està pensada tant per un públic més adult com pels més petits, i es podrà dur a terme cada dijous a les 8 del vespre fins la seva darrera representació pensada pel 25 d'agost. Les visites seràn gratuïtes per tots aquells infants menors de 8 anys i tindràn un cost que oscil·larà entre els 10 i els 6 euros per la resta de participants. El monestir ofereix l'opció de comprar les entrades de manera anticipada a la web, tot i que fer-ho "in-situ" també serà possible la mateixa nit de l'espectacle.

Trobada vinícola

Un altre de les propostes que ofereix aquest estiu el Monestir de Sant Pere de Rodes és l'anomenada "Nit de vins". Seguint un nou recorregut de la mà d'un guia, els assistents podràn descobrir el passat vinícola del monestir, així com la producció dels monjos pel que fa a aquesta beguda espirituosa. La vetllada finalitzarà a les terrasses del mateix monestir on es podrà realitzar un tast de vins de diferents cellers de la zona. Alguns dels productors que hi seràn presents seràn el Celler Hugas de Batlle, l'Espelt Viticultors, La Vinyeta, Celler Mas Pòlit, Bodegas Trobat, Mas Llunes o bé els Cellers d'en Guilla. Els participants que es vulguin quedar posteriorment, també tindràn l'opció de sopar en el mateix recinte. El procediment per reservar aquesta activitat és el mateix que en el cas de les visites teatralitzades, amb entrada gratuïta pels petits i un cost de 20 euros pels adults.