El Descens Popular amb Piragua pel Ter va celebrar ahir la seva 15a edició sota el lema "+H2O al Ter". En presència de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, l'alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, l'alcalde de Bescanó, Pere Lluis Garcia, i l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, juntament amb personalitats de l'àmbit cultural com l'actor i director Joel Joan, l'actiu Anna Sahun i la periodista Txé Arana; la jornada va adquirir un caràcter reivindicatiu, sense prescindir però del tradicional to lúdic i festiu.

Un dels principals clams va ser per una major mobilització en favor de la protecció del cabal del riu Ter. Un dels membres de la Junta Directiva del Club Piragüisme Salt-Ter i organitzador del descens, Quim Fontané, va posar de manifest que "segurament el Ter és el riu més sobreexplotat del nostre país", i va insistir en l'incompliment de la legislació vigent en matèria del cabal mínim establert. En aquest sentit, Fontané va reivindicar que la llei estipula un cabal de 3 metres cúbics en el pas del riu Ter pel Pont de la Barca, fet que, segons sosté, només es compleix en el període d'estiu degut a l'aigua que es destina al rec. L'organització va posar de manifest que el Ter ha de mantenir un cabal mínim durant tot l'any, i no tractar-se només "d'un fet puntual". Paral·lelament, l'organització també va reivindicar la desviació del cabal del riu Ter en benefici d'altres localitats catalanes. En aquest sentit, van lamentar que s'hagi de "desatendre el Ter per a abastir zones com l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Costa Brava o el Maresme".

Èxit de participació

L'edició d'enguany del Descens Popular amb Piragua pel Ter va comptar amb més de 150 participants, que van completar el recorregut de 6 quilòmetres des de la Barca de Bescanó i fins al Parc de les Ribes del Ter a Girona, creuant els termes municipals de Salt i Sant Gregori.