El litoral gironí es va llevar ahir amb un espectacular iot solcant les seves aigües, "Costa Brava amunt, Costa Brava avall", proclamaven alguns curiosos, que durant tot el dia van seguir el seu rastre a través de les xarxes socials. La idíl·lica costa de Cadaqués va ser l'indret escollit per aquesta embarcació de 120 metres d'eslora per contemplar l'arribada del capvespre, mentre centenars de flaixos immortalitzaven el seu pas per la Costa Brava.

Tot i semblar un submarí acabat d'emergir del fons del mar, no ho és. El seu nom és senzillament A, que respon a l'inicial del nom del propietari i de la seva esposa: Alexandra i Andrey. L'embarcació pertany a Andrey Melnitxenko, un home de negocis rus que acumula una de les fortunes més grans del món.

Es tracta d'una de les obres més recents del mític dissenyador Philippe Starck, qui en rebre l'encàrrec l'any 2003 va tenir carta blanca per idear un iot mai vist. Amb un disseny trencador i revolucionari, l'A compta amb sis suites, jacuzzis a totes les habitacions, 15 pantalles de televisió de plasma, dues llanxes i un heliport.