Aquestes dues germanes estan fent un viatge d'aquells que es fan només un cop a la vida: han deixat els marits, fills i néts al Paraguai i han vingut per primer cop a Europa per passar cinc setmanes visitant les seves nebodes, que són metgesses i treballen a Barcelona. Durant una setmana, però, han decidit llogar un apartament i gaudir del sol i la platja a Roses.

Com és que han vingut a parar a Roses?

Ho van proposar les nostres nebodes. Nosaltres som les seves convidades a Barcelona, i com que no havien estat mai aquí, ens van suggerir venir-hi una setmana. Vam llogar un apartament i aquí estem, disfrutant i la mar de bé.

Què els està semblant la zona?

Bonica, preciosa, sense paraules. Tot és bellíssim. Nosaltres només coneixíem el Mar del Plata, i és molt diferent. No té res a veure. Bé, també havíem vist l'oceà a Brasil, i també és molt diferent. El Mediterrani el coneixíem d'haver-lo vist en pel·lícules, i ens ha semblat espectacular.

Com aprofiten aquests dies de vacances?

Fem moltes coses, no parem! Hem visitat la Ciutadella, el Castell de la Trinitat, l'església de Santa Maria, hem anat a Cadaqués per conèixer el món de Dalí i tenim previst anar també a Girona. A més, procurem caminar força i recórrer els camins de la zona.

Estan en contacte amb la família del Paraguai?

Ui, estan com bojos perquè tornem! Al principi molt bé, però ara que ja han passat quatre setmanes ens envien missatges que ens troben a faltar, que tornem aviat... però aquest és el nostre viatge i l'estem gaudint moltíssim.

Els portaran algun souvenir?

Ostres, els en voldríem portar molts! De fet, no ens cabria a la maleta tot el que volem comprar.

La Costa Brava és cara?

A nosaltres el canvi no ens afavoreix gaire. Pensa que un euro són 6.000 guaranís, o sigui que són molts diners. Però ho estem disfrutant moltíssim.