Una autèntica festa entre amics. En això es va convertir ahir el concert de l'orquestra Pink Martini dissabte a Peralada, que va tenir com a convidada estrella Ikram Goldman, guru de la moda i estilista de Michelle Obama.

La banda d'Oregon se sent com a casa a Peralada, on havia actuat per darrer cop l'any 2014. La poderosa veu de Storm Large, la vocalista del grup en aquesta gira, va liderar un concert, batejat com a Celebration, que va anar des de la música simfònica fins al swing dels anys 40, amb nombroses pinzellades llatines i tocs de jazz.

L'altra ànima de la festa va ser el seu pianista, Thomas Luaderdale, fundador del grup l'any 1994. Luaderdale va fer les delícies -i va provocar les rialles- del públic en intentar presentar totes les cançons en català, tot consultant als assistents sobre la fonètica de les paraules que li semblaven més complicades.

Amb Large vestida de daurat de dalt a baix, la nit es va obrir amb Amado Mío per continuar amb Quizás, quizás, quizás, i l'orquestra -amb dotze membres sobre l'escenari- va animar el públic a cantar amb ells. A la cinquena cançó, Yolanda, l'escenari ja era una festa, i al llarg de la nit es va poder sentir Storm cantant en castellà, anglès, francès i italià.

També es va poder escoltar japonès sobre l'escenari, de la mà de Timothy Nishimoto, però un dels millors moments per a la banda va ser quan va poder donar la benvinguda a la modista Kiram Goldman, una autèntica celebrity amb la seva boutique a Chicago i que ha donat consells estilístics a la dona de Barack Obama. Aquesta va ser la primera col·laboració de Goldman amb Pink Martini, i tal com va assenyalar Lauderdale, "fins ara, ningú sabia que tenia aquesta gran veu". Goldman va interpretar dues cançons i després es va quedar fent cors, ballant i tocant la percussió a l'escenari.

Davant d'un públic còmplice i agraït, Large va recordar als assistents que tenien "molta sort" de comptar amb un festival com el de Peralada -a qui va felicitar pel seu 30è aniversari- i els va emplaçar a "disfrutar-lo".

Get happy va cloure el concert, tot i que el públic no va dubtar a demanar bisos amb insistència. Per això, la formació va tornar a aparèixer sobre l'escenari per oferir Malagueña, Piensa en mi y Brazil, moment en què el públic es va deixar anar i no va dubtar a moure's al ritme de la música. Posaven així punt i final a una hora i mitja -llarga- de música i alegria contagioses.