El festival Claca de Llançà demana més suport econòmic

La cinquena edició ha reunit més de 7.000 persones que han gaudit de quinze espectacles

12.07.2016 | 01:21
Els carrers de Llançà s´han omplert aquest cap de setmana amb el Claca.

El festival Claca de Llançà va reunir durant el darrer cap de setmana més de 7.000 espectadors, superant la xifra de l'any passat. Els espectacles de dissabte a la nit -de les companyies Les Blues de travail i La Industrial Teatrera- van ser els més multitudinaris. De cara al futur, els organitzadors demanen disposar d'uns recursos econòmics més estables per tal d'assegurar la viabilitat de la iniciativa.
Segons els seus organitzadors, el Claca de Llançà ha aconseguit consolidar-se, en la seva cinquena edició, com un dels principals festivals d'arts de carrer de les comarques gironines. Una de les obres més aclamades va ser Vintage de noces, de la companyia francesa Les Blues de travail, mentre que també va tenir un gran èxit De pas, la vida en clau de clown, de la Industrial Teatrera, que va tenir lloc a la plaça del Port. En total, aquesta edició ha comptat amb una quinzena d'espectacles de dansa, teatre i música, pràcticament tots gratuïts i dirigits a tots els públics. A més, enguany s'hi ha incorporat la Fira Circ, amb tallers de circ, espectacles de petit format, productes artesans i food trucks.
El festival sorgeix de la mà d'un grup de veïns de Llançà que volen dinamitzar culturalment el municipi amb propostes d'arts escèniques a l'aire lliure, per a tota la família i de qualitat. El festival rep el suport de les regidories de Cultura i Turisme de l'Ajuntament de Llançà, però davant del creixement sostingut que ha experimentat en els darrers anys, l'organització reclama comptar amb uns recursos econòmics més estables que permetin assegurar la viabilitat de la proposta a curt i llarg termini. Per això, demanen la implicació de les administracions supramunicipals i del sector privat de la vila.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema