Blanes es va tenyir diumenge a la tarda de color, música, esport i festa amb la primera edició de la Color Blanes X Runners, en què els 1.500 participants van córrer pels carrers de la vila tot amarant-se de la pols de colors que l'organització els llançava al ritme de la música. L'èxit de la cursa va ser tan gran que les inscripcions es van haver de tancar una hora abans, de manera que hi va haver participants que no van poder lluir dorsal.

Aquesta nova cursa -a cavall entre l'esport i la festa- ha nascut sota el paraigües de la marca esportiva turística Blanes X Runners, que aplega les tres entitats de referència en aquest àmbit: Club Triatló, Centre Excursionista i Grup Fondistes, amb el suport de l'Ajuntament.

La cursa va començar al passeig del Mar i va fer un recorregut de prop de cinc quilòmetres a través de diversos barris. Al llarg del traçat, els membres de les tres entitats esportives es van encarregar de tirar la pols de colors als participants. Així, el primer punt -on es va llençar el color vermell- va ser la biblioteca Comarcal, a càrrec del Grup Fondistes Blanes. Després, a la rotonda de La Plantera, que dóna accés a l'escola Napoleó Soliva, els membres del Centre Excursionista Blanes van tirar pols de color verd. Finalment, el Club Triatló Blanes va ser l'encarregat de la pols groga, al passeig de s'Abanell.

El punt d'arribada de la competició va ser l'antic camp de futbol d'Els Pins, on els membres de les tres entitats junts van llençar el darrer ingredient de la barreja: la pols de color lila. Els corredors i corredores havien de passar per un passadís on, inevitablement, acabaven lluint sobre la roba tots els colors barrejats. Tot seguit, hi va haver una festa de cloenda amb música i regals.