Sopar amb Ferran Adrià i José Corraliza, vicepresident d'operacions del Cirque du Soleil i director general de Heart Ibiza, el restaurant que els Adrià i el Cirque du Soleil tenen a Eivissa. Entranyable vetllada amb l'illa com a eix de la gastronomia, l'oci i les experiències que viuen molt de prop aquest estiu Albert i Ferran Adrià amb el seu nou concepte d'art, cultura, oci i oferta culinària de primer ordre. Entusiasta, agradable, interessant i fascinant conversa amb Ferran Adrià sobre els seus increïbles projectes mundials i altres més propers per a Eivissa, que desitja amb devoció «situar-los en el punt més alt de la gastronomia mundial». El sopar comença amb un còctel d'un gust extraordinari, una copa de xampany rosé i delicioses fruites tamisades pels germans Adrià. Moment màgic. Cinc hores compartint aromes, sabors, experiències, idees i projectes singulars per a l'illa: «S'ha d'anar amb humilitat i retornar al lloc on estàs el que et regala cada dia», assegura Adrià.

La conversa transcorre per les seves vivències actuals. Ve de signar exemplars del seu nou llibre de cuina dedicat als nens, T'ho explico a la cuina, del qual s'han venut més de 30.000 còpies en un temps rècord. «I encara queda l'Àsia, el Japó, Amèrica del Sud i la resta del món», manifesta, emocionat per l'èxit entre els seus nous seguidors infantils. «El més bonic és fer alguna cosa per als nens, estic sorprès amb tot això i només és el principi», assenyala. A la portada del llibre hi apareixen les quatre primeres marques del món del cel·luloide de la imaginació: Disney, Pixar, Star Wars i Marvel. «És la primera vegada que aquests quatre gegants fan un projecte conjunt», puntualitza amb orgull Adrià.

El llibre és un viatge de receptes amb els personatges de ficció de la fàbrica Disney-Pixar-Marvel i Star Wars, en què Adrià proposa i explica detalladament plats tan imaginatius, divertits i sorprenents com «la sopa-croqueta de mai més», el «carpaccio de permil a la wazowski amb Mike», «el fricandó Srendele amb Frozen», «globus voladors de pollastre», «escalopa indomable», «falsos calamars amb La Sireneta», «rotllets Hakuna Matata amb el rei Lleó» o la «mandonguilla que Hulk va convertir en hamburguesa», entre altres plats divertits explicats amb fotomuntatges, il·lustracions, fotografies i esquemes sobre com preparar el plat pas a pas.

El viatge gastronòmic a Heart ens porta des de la terrassa superior a l'espai interior, on sopem al trepidant ritme dels espectaculars xous del Cirque du Soleil. Adrià descriu els plats del menú que ell ha escollit. Es mostra entusiasta, pendent de tots els detalls i encantat amb el ritme, el timing, l'impecable servei i la coordinació que ha dissenyat l'equip que dirigeix el seu alter ego, el seu germà Albert.

Parlem dels seus set viatges a Japó, els records de l'aventura a El Bulli, els personatges que ha conegut -amb un record especialment per Robert de Niro i el seu soci, el xefjaponès Nuba-, de l'evolució de la cuina, d'El Bulli Foundation, que s'inaugurarà l'any 2018, i de la seva beguda preferida, el xampany rosé.