La Travessia de les Medes celebra el 50è aniversari

El Club Nàutic l'Estartit ha preparat tot un cap de setmana d'activitats i un «village» amb animacions per al 30 i 31 de juliol

14.07.2016 | 00:00
La travessia de les Medes de l´any passat.

La travessia nedant de les Medes arriba enguany al seu mig segle d'història i per això el Club Nàutic de l'Estartit ha preparat un programa especial d'activitats per al cap de setmana del 30 i 31 de juliol. A més, hi haurà un village al Moll central amb animacions. La travessia de les Medes és una de les més populars de la Costa Brava, de manera que el volum de nedadors que s'hi vol inscriure sol ser molt elevat. En aquesta ocasió, el límit serà de 700 places.
La travessa pròpiament dita es farà el diumenge 31, al matí. Però per als que vulguin fer un escalfament previ, dissabte, a les deu del matí, es farà una nedada a cala Calella d'aproximadament 2.000 metres. A més, també hi haurà exhibicions de Flyboard tant al matí com a la tarda, una master class de natació en aigües obertes, ballada de gegants i, a última hora de la tarda, un bríefing de la travessia. A més, entre les cinc i les set de la tarda es podran recollir els dorsals per a l'endemà.

Inici a les Medes
Diumenge, entre les vuit i les nou del matí, tots aquells que encara no el tinguin podran recollir el seu dorsal. A dos quarts de deu del matí, els participants pujaran a l'embarcació que els portarà fins a les illes Medes per poder començar la travessia, que s'iniciarà a dos quarts d'onze del matí i tindrà una longitud d'aproximadament 1.650 metres, fins a arribar a la platgeta que hi ha darrere del moll dels pescadors. A la una -una hora després que hagi arribat l'últim participant- se celebrarà el lliurament de premis.
El cost de la inscripció és de 18 euros. Els participants es dividiran en vuit categories: infantils (13-14 anys), júniors (15-16), absoluts (17-29), màsters + 30, màsters +40, màsters +50, màsters +60 i màsters + 70. Els menors de tretze anys no hi poden assistir perquè la distància és superior als 1.000 metres. Tota la travessia estarà supervisada pels àrbitres de la Federació Catalana de Natació.
L'any passat, un total de 652 nedadors van participar en la travessia, que va guanyar Daniel Serra amb un temps de poc més de divuit minuts. Però més enllà de la competició, la prova té un marcat caràcter festiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema