La febre «Pokémon go» també es viu als carrers de Girona

El nou joc de realitat virtual de Nintendo s'ha convertit en un fenomen global i Girona no s'escapa d'aquesta febre

16.07.2016 | 07:54
La febre «Pokémon go» també es viu als carrers de Girona

«Una jove troba un cadŕver mentre jugava al Pokémon Go». «Un home gairebé mor en intentar atrapar un Pokémon». «Descobreix la infidelitat de la seva parella grŕcies al Pokémon Go». «El museu d´Auschwitz prohibeix jugar al Pokémon go per respecte a les víctimes». Poden semblar titulars surrealistes, perň tots són verídics. En pocs dies, Pokémon Go, el nou joc de realitat virtual per a mňbil de Nintendo, s'ha convertit en un autčntic fenomen global que ha enganxat milions de persones i ha aconseguit multiplicar el valor de la companyia a la borsa. Girona no s´escapa d´aquesta febre. Si veu un vianant amb el mňbil enlaire al mig de la ciutat, probablement no estarŕ fent una foto ni buscant cobertura, sinó intentant «caçar» un Pokémon.

El sistema de joc és tan senzill com addictiu. El joc utilitza el sistema de posicionament global de l´smartphone per detectar on i en quina posició es troba el jugador en la vida real, per tal de fer aparčixer un personatge de Pokémon a prop d´ell, a través de la pantalla del mňbil. A partir d´aquí, l´usuari ha d´intentar atrapar el personatge i, a mesura que es va movent, van apareixent més i més Pokémons. Aquesta combinació de joc entre la realitat física i la virtual es coneix com a realitat augmentada.

Pokémon Go –que ha superat les expectatives dels seus propis creadors– ha despertat la nostŕlgia de tota una generació de joves adults que, de petits, van jugar a Pokémon amb una consola des del sofŕ de casa. Aquest és el cas de la llagosterenca Cristina Girončs, que ja s´ha descarregat el joc. «Quan era petita, jugava a Pokémon a la Game Boy. Aixň és el mateix, perň en lloc d´estar assegut, pots experimentar com és ser, de veritat, un entrenador de Pokémon. Me´l vaig descarregar per poder viure en primera persona allň que de petita m´imaginava», assenyala Girončs. Ella viu als afores del poble i per tant troba pocs Pokémon, perň assegura que activa el joc quan va a la ciutat. Tots els seus amics també hi juguen, perň cap d´ells ha xocat contra un fanal ni ha tingut cap problema. «Has d´estar molt enganxat perquč et passin aquestes coses», opina. Tot i aixň, creu que serŕ una moda efímera. «Jo crec que durarŕ una o dues setmanes i després ningú se´n recordarŕ», indica.

En canvi, l´Anna Garcia, de Caldes de Malavella, no havia jugat a Pokémon de petita, perň s´hi ha enganxat a través de dos amics. «El que em fa més grŕcia és que tinguis un mapa del poble i, mentre vas caminant pel carrer, vibri el mňbil i puguis caçar Pokémons», assenyala. Segons indica, és una bona manera de fer el camí més amč quan baixa a comprar el pa. I no és l´única. «Hi ha hagut un boom força important. Molta gent estŕ enganxada, vas caminant per Girona i veus tot de gent jugant», indica Garcia.

«Una gimcana mundial»

El programador informŕtic Jaume Sebastiŕ creu que el fenomen no ha fet més que començar, i creu que encara sortirŕ més de mare. «Veurem coses com gent intentar entrar en propietats privades per atrapar un Pokémon, concentracions de gent amb els ulls fixats en el mňbil que estaran celebrant un torneig...», vaticina. Segons indica, part de la grŕcia del joc és que Nintendo ha sabut crear «una gimcana virtual mundial, i a la gent li agrada molt caminar i interactuar amb el seu entorn».

Nintendo ha vist com les seves accions han acumulat en pocs dies una pujada del 56,65% a la Borsa de Tňquio. Caldrŕ veure, a partir d´ara, fins on arriba el fenomen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema