El litoral gironí celebra la Festa del Carme

Diferents poblacions de la Costa Brava celebren aquest dissabte la Festa del Carme, la patrona dels pescadors. A molts municipis se celbren processons marineres i actes populars. Consulta la nostra agenda

15.07.2016 | 21:27
El litoral gironí celebra la Festa del Carme

L´ESCALA
La Festa del Carme se celebra el 16 de juliol i comença amb la presentació de la catifa de sal que es fa davant l´Església (10 h). Després hi ha una processó marítima amb la imatge de la Mare de Déu del Carme (10:45 h) que va des del port fins a la Platja, on continua la processó (11:15 h) per terra fins a arribar a l´Església, amb la participació de tots els inscrits a l´Homenatge a la Vellesa (majors de 70 anys).Sardanes, el dinar de germanor i el ball de fi de festa completen la programació d´aquesta jornada.

SANT FELIU DE GUIXOLS
A les 11.00h Processó pels carrers del centre de la ciutat. Sortida: Monestir. 11.45h Ofrena Floral a l´esplanada del moll de pescadors. 12.15h PROCESSÓ MARÍTIMA. El preu del tiquet és de 5€. Anticipat a l´Oficina de Turisme. El mateix dia al port 1 hora abans. Aforament limitat.  De 17 a 20h Jornada de portes obertes a l´edifici del Salvament i al niu de metralladores. 21h Sardinada popular als Jardins Juli Garreta. El preu del tiquet és de 2€. Anticipat: A l´Oficina de Turisme. El mateix dia, al mateix lloc. 22.30h Havaneres a la platja de la Badia.

SA TUNA i SA RIERA
El programa festiu, que tindrà lloc aquest dissabte a les 10.30h, s'iniciarà amb la sortida de les embarcacions engalanades del Club Nàutic Sa Riera cap a sa Tuna. Allà, a l'entrada de la cala, esperaran les barques de sa Tuna. Un cop es trobin les embarcacions dels dos nuclis, navegaran conjuntament en processó marítima fins a es Furió de Fitó, on es durà a terme la tradicional ofrena floral. Després retornaran a sa Tuna, on tindrà lloc una cerimònia a la capella en record a les persones vinculades al món pescador que han mort el darrer any als dos nuclis mariners, que enguany es concreten en dues dones de sa Tuna. A les 12.30h es preveu que totes les barques surtin de sa Tuna en direcció a sa Riera, on hi haurà un aperitiu de germanor al local social del Club Nàutic.

CADAQUÉS
- A les 6 de la tarda des del Moll de Portdoguer processó Marinera.
- A 2/4 de 8 del vespre a As Portell de sa Riera sardinada.

L´ESTARTIT.
- A les 12 del migdia, a l´església de Santa Anna, Missa amb la Coral Veus de L´Estartit.
- A la 1 del migdia, a la Pl. de l´Església, Sardanes amb la cobla Foment del Montgrí.
- A les 6 de la tarda, a la pl. de l´església / Port, processó Marinera de la Mare de Déu del Carme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema