El Jazz Festival de l'Estartit donarà avui el tret de sortida a la seva tercera edició amb el soul de Myles Sanko. A més, demà hi haurà l'únic concert a Catalunya del trio John Scofield-Brad Mehldau-Mark Giuliana. En total, el festival oferirà set concerts i quatre propostes gratuïtes a la platja.

Sanko repassarà aquest vespre els èxits del seu primer disc, Born in Black&White, i el segon, Forever Dreaming. A més, també avançarà algunes cançons del seu nou treball discogràfic, que sortirà al mercat el setembre vinent. «El soul és més festiu, més fàcil com a llenguatge, i té el seu públic», explica la directora del festival, Montse Faura.

Demà es farà el «concert estrella» del festival, un trio de luxe amb John Scofield, Brad Mehldau i Mark Guliana. Tots tres van començar una gira europea el 30 de juny passat i oferiran a l'Estartit el seu únic concert a Catalunya. Segons Faurà, serà un concert «únic i històric».

La següent a actuar serà Cécile McLorin Salvant, guanyadora del premi Grammy 2016 al millor disc de jazz vocal amb For One to Love (23 de juliol). L'Albert Sanz Trio (Albert Sanz, Javier Colina i Al Foster) portarà el 6 d'agost ritmes brasilers fusionats amb jazz. Aquell mateix dia també hi haurà l'actuació del saxofonista Albert Amargant amb el seu quintet.

El festival es clausurarà el 13 d'agost amb una doble proposta: per una banda, el saxofonista James Carter i el seu trio amb orgue Hammond, i per l'altra el trompetista empordanès Joan Mar Sauqués amb una jove banda de jazz liderada per Joan Chamorro. Paral·lelament, hi haurà quatre propostes gratuïtes de «jazz en banyador» a la platja.

Créixer en públic i qualitat

Faura assegura que l'objectiu del festival és créixer de forma continuada, tant en públic com en qualitat, amb un equilibri entre músics catalans i internacionals. Segons recorda, el certamen està gestionat per les Joventuts Musicals, que també organitzen el Festival de Torroella. Segons Faura, això li ha donat un segell de qualitat i ha produït una transferència de públic entre els dos certamens, per donar un impuls al de l'Estartit.

<iframe width="650" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/HRj5dufKdsA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>