L'Anna-Karen i en Jens són un matrimoni suec que llegeix tranquil·lament al sol del passeig de Roses. És el segon any que passen les vacances a l'Alt Empordà, i asseguren que aquesta vegada està essent fins i tot millor que el primer cop, ja que no hi ha tanta gent. Els seus plans per a les vacances són senzills: bàsicament, llegir i relaxar-se.

Des de quan vénen de vacances a la Costa Brava?

Vam venir l'any passat per primera vegada, i ens va agradar tant que hem decidit tornar.

Què és el millor de Roses?

La seva mida, sense dubte. És un poble que té de tot però no és gaire gran, de manera que no hi ha grans multituds. I de fet, hem de dir que l'any passat per aquesta època hi havia molta més gent que no pas ara. Ens ha sorprès. Ara ho hem trobat tot molt més tranquil, i nosaltres encantats.

Potser és perquè molts francesos s'han desplaçat a veure els partits de l'Eurocopa.

Potser sí. Però pensàvem que estaria més ple de gent espanyola que no ha pogut marxar per culpa de la crisi, i hem vist que tampoc és el cas. Pensàvem que l'economia estaria pitjor.

On s'allotgen?

En un petit hotel encantador, familiar i amb un staff molt amable. De fet, aquí Roses tothom ens ha tractat de forma exquisita. Ens hi quedem sis nits, i hi estem molt a gust.

Què fan durant aquests dies de vacances?

Intentem activar-nos una mica, perquè si no estaríem tot el dia estirats a la platja! Demà, per exemple, anirem a Cadaqués en vaixell. Un dia també vam anar al mercat, i la resta del temps el passem llegint i relaxar-nos.

Han tastat la gastronomia mediterrània?

I tant. Hem tastat els calamars, que estaven boníssims, i també marisc, que ens havien recomanat, i ha valgut la pena.

La Costa Brava és cara?

No ens ho sembla, nosaltres pensem que està bé de preu.