En Liam, en Ty, l'Ian i la seva colla d'amics han passat uns dies a Lloret de Mar per assistir al festival de drum'n'bass Innovation. És la primera vegada que vénen a la Cost Brava, i de moment estan molt satisfets amb l'elecció. Preguntats pel Brexit, tots tenen opinions molt diferents.

Quants dies passaran de vacances a Lloret?

Només quatre. Llàstima que no ens puguem quedar una setmana sencera! Hem vingut al festival Innovation perquè ens agrada molt el drum'n'bass, que va néixer a Anglaterra i s'ha estès a tot el món.

Què els està semblant, de moment?

Molt bé! És increïble el sol, aquí s'hi està molt i molt bé.

Com van arribar?

En avió. Ens vam aixecar a un quart de quatre de la matinada al nostre poble, prop de Manchester, i al cap de poques hores ja érem de festa aquí a Lloret. Surrealista!?

Què és millor de Lloret?

Tot! Hem conegut gent molt maca, el menjar és increïble... boníssims els mojitos! No parem de fer enveja als nostres amics que són a Anglaterra, allà no tenen aquest bon temps ni de broma.

La Costa Brava és cara?

No. Bé, a veure, amb tot el tema del Brexit i la caiguda de la lliura, potser ens ha sortit una mica més car del que ens pensàvem, però bé, estem en un hotel de tres estrelles que és molt correcte. És assequible.

Creuen que el Brexit influirà en les seves futures vacances?

Liam: Jo no ho tenia gaire clar, però al final vaig votar «remain».

Ian: Jo en canvi vaig votar marxar. El gran problema de la Unió Europea no és que sigui poc democràtica, sinó al contrari, que és massa democràtica. I al final, has de fer tot el que et manen els altres països i no el que tu penses que és millor. És com si jo et digués a tu com has de vestir. No tenim res en contra els espanyols ni els altres països europeus, però n'estem farts i volem recuperar la nostra llibertat.