El Festival de Peralada va commemorar ahir el seu 30è aniversari amb una gala lírica i la celebració de la Nit de la Comunicació, una trobada que des de fa disset anys organitzen Abertis i l'Agència Efe. Ahir, la cita es va tenyir de discursos de solidaritat amb les víctimes de l'atemptat de Niça. Entre els assistents hi va haver el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, així com nombrosos representants del món de la política, l'economia i els mitjans de comunicació.

Puigdemont va coincidir amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, així com amb el secretari de Comunicació del Govern, Miquel Gamisans, i el de Difusió i Atenció Ciutadana, Jordi Vilajoana. Altres polítics que no es van voler perdre la cita van ser l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president del PP a Catalunya, Xavier García-Albiol, que va estar acompanyat pel portaveu del seu partit al Parlament, Enric Millo, i per la regidora popular a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray.

Els presidents d'Abertis i de l'Agència Efe, Salvador Alemany i José Antonio Vera, van felicitar la presidenta de l'Associació Cultural del Castell de Peralada, Carme Mateu, per les tres dècades que ja porta el festival en dansa. Alemany li va entregar un ram de flors i Vera la va sorprendre amb una fotografia ampliada de l'arxiu fotogràfic de l'Agència Efe de 1988, en què apareix ella mateixa en una gala juntament amb la reina Sofia -ara ja reina emèrita- i la desapareguda Diana de Gal·les.

Altres personalitats que es van poder veure a Peralada van ser el president de CaixaBank, Jordi Gual, i l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Manuel Montobbio.

Després de la festa de benvinguda, els assistents van poder gaudir a l'auditori del Castell d'una gala lírica que va comptar, entre altres, amb les actuacions de cinc grans veus de la lírica internacional: Sondra Radvanovsky, Eva-Maria Westbroek, Marcelo Álvarez, Carlos Álvarez i Ambrogio Maestri.

El programa que van oferir estava integrat per algunes de les millors i més representatives àries i duos d'òpera de compositors com Rossini, Verdi, Massenet, Puccini o Giordano. En aquesta ocasió tan especial, els artistes van estar acompanyats per l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), un conjunt molt vinculat al Festival des dels seus inicis. En aquesta ocasió, els músics van ser dirigits pel mestre Daniele Rustioni.