Les principals poblacions marineres de la Costa Brava, com Llançà, l'Estartit, l'Escala, Empuriabrava, Begur i Sant Feliu de Guíxols, entre altres, van complir ahir amb la tradició i van celebrar les processons marineres en honor a la Verge del Carme. Milers de persones van sortir a la mar per acompanyar la Mare de Déu i mostrar-li la seva devoció.

A l'Escala, la processó marítima va començar a les onze del matí i va anar des de la Clota fins a la platja. Des d'allà, la comitiva va continuar, ja per terra, fins a l'església parroquial de Sant Pere, on es va celebrar la missa solemne amb la participació de la cobla La Principal de l'Escala. Un cop acabada la missa, la coral de jubilats Jardí del Pedró va oferir una cantada i tot seguit, al restaurant Mig Meló, va tenir lloc el dinar de germanor per a la gent gran. A la tarda va celebrar-se una audició de sardanes i la festa es va cloure a la nit amb un espectacle de foc.

A Llançà, la missa en honor de la Verge es va fer a dos quarts de dotze del migdia, a la pineda de la capella del port. La celebració va comptar amb la participació de la Coral Palandriu. Tot seguit, es van fer les regates del Memorial Jordi Canal i a quarts d'una del migdia va sortir la processó marítima, acompanyada per la xaranga Damm-er. A la nit, l'Orquestra Drac Màgic va animar la festa fins cap a les dues.

A Empuriabrava, les activitats també van durar tot el dia però el punt culminant va ser la processó pels canals amenitzada per la xaranga de Los Labradores. A més, va haver-hi danses, pilars castellers, cants a la verge, botifarrada popular i un concert de rumba catalana amb Merkado Negro i Sabor de Gràcia.

Per la seva banda, a l'Estartit va fer la missa solemne a les dotze del migdia amb l'acompanyament de Foment del Montgrí. A continuació es va celebrar una audició de sardanes i a la tarda la processó marinera va sortir de la plaça de l'Església per endinsar-se al mar.