Tot i que l'estiu dispara l'ús de xarxes wi-fi públiques d'hotels, aeroports o cafeteries, el 65% dels usuaris no sap diferenciar quines són segures i quines no. A més, un de cada cinc admet que ha accedit alguna vegada per aquesta via a dades bancàries o financeres.

En aquest context, un informe que recull les opinions de 9.000 internautes de diversos països afirma que el 57% dels enquestats assumeix automàticament que les xarxes wi-fi públiques compten amb sistemes de seguretat integrats. Això els converteix en un "blanc fàcil" per als pirates informàtics, segons aquest estudi de l'empresa de seguretat Norton by Symantec, que en aquesta línia s'afegeix que al 88% dels entrevistats els preocupa ser víctimes d'un possible robatori d'informació.

Així, els cibercriminals utilitzen les dades sensibles que obtenen de les seves víctimes per accedir als seus comptes bancaris o per vendre la informació al cibermercat negre.

D'acord amb les xifres, els usuaris més joves són els més proculius a creure que les xarxes públiques són segures. De fet, el 68% dels millenials (nascuts entre 1980 i 1995) pensa que les xarxes wi-fi públiques són de confiança, davant del 55% de majors de 55 anys que ho creuen.