La sisena edició del festival Poemestiu arriba amb novetats. En primer lloc, geogràfiques, ja que s'ha substituït el recital que es feia a Castelló d'Empúries per un altre a Roses, i també es farà una sessió a l'Escala en col·laboració amb Poesia als Parcs. A més, es maridarà poesia i art amb exposicions de quadres a pràcticament tots els recitals i el col·lectiu empordanès Vibra decorarà tots els escenaris amb peces d'art.

El festival tindrà enguany nou jornades, que es faran a sis poblacions i comptaran amb quaranta artistes. Segons explica el director del festival, Daniel Ruiz-Trillo, es tracta d'un esdeveniment que ha aconseguit consolidar-se i actualment reben peticions de poetes de tot Catalunya per participar-hi.

El recital de Roses es farà aquest divendres, 22 de juliol. Tindrà lloc al vestíbul del teatre i comptarà amb Lali Ribera, Jordi Roig, Núria Miramelsmots, Núria Queraltó, Júlia Badal i el mateix Ruiz-Trillo. A més, hi haurà una actuació del cantautor Roigé i una rifa solidària en benefici de l'entitat Tramuntanets. «Hem tingut el suport de l'Ajuntament i la biblioteca, i ens fa molta il·lusió poder anar a Roses», assenyala Ruiz-Trillo, que també es mostra encantat de col·laborar amb Tramuntanets.

L'altre escenari nou és l'Escala, on Poemestiu ha arribat a un acord puntual amb el cicle Poesia als Parcs per fer un recital a l'ermita de Santa Reparada. En aquest cas, comptaran amb Maria Antònia Massanet i Meritxell Cucurella-Jorba, i Lali Saperas a la flauta.

Els altres escenaris són els habituals. El recital de Figueres ja es va fer el dia 9 de juliol, amb deu poetes i mig centenar d'assistents. El dia 29 de juliol tindrà lloc el recital de Navata, amb Jaume Piquet, Emili Gil, Lluís Bosch, Ioanna Rezena, Carme Pagés, Sun Estarriol i el Duet Ditifet.

El dia 11 d'agost, el recital de Darnius comptarà amb Esther Fabrellas, la coral Maçanet, Jep Perxés i Montserrat Oriol. Finalment, també se celebren quatre recitals a la Vinyeta, dos dels quals ja s'han fet. Els propers seran el 23 de juliol i el 5 d'agost, dia en què s'entregaran els premis d'aquesta edició.