La soprano russa Olga Peretyatko va fer gala dilluns del seu talent sobre l'escenari del Festival de Peralada, amb una actuació a l'església del Carme en què va estar acompanyada del pianista Giulio Zappa. Peretyatko va mostrar un gran carisma i tècnica de veu i va anar desenvolupant el repertori amb una elegància que va fascinar el públic.

L'artista russa es va presentar a Peralada amb un programa integrat, en la primera part, per la música de Mozart i Serguei Rakhmànninov. La segona meitat va començar amb a peça Ruslán i Liudmila,de Mikhaíl Glinka, i va continuar amb el compositor Rimski-Korsakov per donar pas, tot seguit, al Vals de Chopin i al Tango d'Isaac Albéniz. L'estrella del bel canto, considerada una de les millors intèrprets de Rossini del moment, va acabar el recital de Peralada amb la música d'aquest autor. A més, la soprano russa va oferir tres propines: Villanelle d'Eva Dell'Acqua, Barbero de Sevilla «una voce poco fa» de Rossini i «Ouvre ton coeur» de Bize.

El debut de Peretyatko a Peralada va acabar amb una gran ovació per recompensar l'entrega i el desplegament de recursos que la soprano va mostrar sobre l'escenari.